Upozorenje

Program cjeloživotnog obrazovanja 1.


PRIČA KOJA POMAŽE PO LESSAC METODI ZA INKLUZIVNE ZAJEDNICE


Trajanje programa: 2 semestra
ECTS‑bodovi: 15 ECTS‑bodova
Voditeljica programa: doc.dr.sc. Sanja Skočić Mihić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Izvoditelji nastave: mr.sc. Ana Barišić, doc.dr.sc. Sanja Skočić Mihić, Nadia Novak Ramić, mag.edu.reh.


Program osposobljava polaznike za: (1) pisanje terapeutske priče i pripovijedanje kroz Lessac metodu (2) primjenu biblioterapije u inkluzivnim skupinama u cilju socio-emocionalnog razvoja svih učenika i (3) primjenu terapeutske priče u inkluzivnim skupinama i razredima, kao i posebnim ustanovama odgoja i obrazovanja u odnosu na individualne potrebe učenika. Program se provodi u trajanju od 84 sata tijekom 2 semestra, a završetkom programa stječe se 15 ECTS‑bodova.

Svrhovitost programa temelji se na potrebama odgojno-obrazovnih djelatnika za stjecanjem kompetencija za odgoj i obrazovanje djece s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u redovnim vrtićima i školama, koje su nedostatno ili uopće nisu zastupljene u njihovom inicijalnom obrazovanju. Namijenjen je odgojno-obrazovnim djelatnicima na svim razinama: odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima, sveučilišnim nastavnicima, diplomantima i studentima svih razina sveučilišnoga obrazovanja, te stručnjacima različitog profila u javnom, privatnom  i udrugama koji zastupaju interese djece s teškoćama i darovite djece.

Završetkom ovoga programa stječu se sljedeće kompetencije: pisanja i pripovijedanja Priče koja pomaže po Lessac metodi, protektivno korištenja glasa i pokreta kao pedagoškog alata, primijeniti i evaluirati metodu biblioterapije u regulaciji ponašanja, kreirati prilagodbe u pisanju i pripovijedanju Priče koja pomaže za djecu s teškoćama, promicanje inkluzivnih vrijednosti u zajednici.

Program je inovativan, multidisciplinaran i interdisciplinaran, temeljen na znanstvenim poljima i granama društvenih znanosti (edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, komunikologija i obrazovne znanosti) i interdisciplinarno umjetničko polje (glas i pokret). Program je prvi takav program u Hrvatskoj i svijetu.
 

O programu...

Izjave polaznika...

 
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.