Upozorenje

Program cjeloživotnog obrazovanja 4.

VODITELJ KINEZIOLOŠKIH AKTIVNOSTI DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI


Voditelj: doc.dr.sc. Vilko Petrić
Izvoditelji nastave: doc.dr.sc. Vilko Petrić; Sanja Ljubičić, mag.cin.
Trajanje: 60 sati interaktivne nastave (20 sati predavanja i 40 sati vježbi),
                tijekom tri uzastopna petka i subote
Broj upisnih mjesta: maksimalno 25 polaznika


O programu...

Svrha programa Voditelj kinezioloških aktivnosti djece rane i predškolske dobi je razviti kompetencije kod odgajatelja za kvalitetnu organizaciju i primjenu kinezioloških aktivnosti, odnosno usvajanje specifičnih znanja i vještina iz kineziološke edukacije za poučavanje kinezioloških aktivnosti u posebnim sportskim programima s djecom rane i predškolske dobi. Drugim riječima, polaznici će biti kompetentni u neposredni odgojno – obrazovni rad integrirati pokret sa svrhom cjelovitog razvoja djeteta.

Sadržaji poučavanja temelje se na suvremenim znanstvenim spoznajama koje su obuhvaćene sljedećim predmetima: Zdravstvena usmjerenost kinezioloških aktivnosti; Organizacija kinezioloških aktivnosti s djecom rane i predškolske dobi; Kineziološka dijagnostika s djecom rane i predškolske dobi; Realizacija kinezioloških aktivnosti s djecom rane i predškolske dobi; Kurikulum kinezioloških aktivnosti za djecu rane i predškolske dobi.   

Program je pozitivno recenziran od struke, podržan od Senata Sveučilišta u Rijeci i Agencije za odgoj i obrazovanje te se priznaje kao stručno usavršavanje odgajatelja. Posebno je namijenjen odagajateljima koji rade u sportskim vrtićima ili sportskim odgojnim skupinama te svima onima koji žele u svoj neposredni rad s djecom značajnije integrirati motoričke (sportske) sadržaje.

                 

Ishodi programa...          

-  Moći uskladiti različite faze razvoja djeteta i tjelesno vježbanje;
-  Razumjeti osnovne kineziološke pojmove i zdravstveni utjecaj različitih kinezioloških aktivnosti;
-  Znati kineziološke aktivnosti primijeniti u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja djece i cjelovitog razvoja djeteta:
-  Prepoznati potrebe djece na temelju kineziološke dijagnostike i znati poduzeti odgovarajuće postupke u skladu s istima;
-  Prepoznati, opisati i pokazati odgovarajuće kineziološke sadržaje i aktivnosti prikladne djeci rane i predškolske dobi;
-  Odabrati kineziološke sadržaje koji su prikladni trenutnim potrebama djeteta i dozirati opterećenje u skladu s njegovim mogućnostima;
-  Organizirati kineziološke aktivnosti odgovarajućim organizacijskim postavama i oblicima tjelesnog vježbanja;
-  Odgovarajućim metodama rada prilagoditi kineziološke aktivnosti svakom djetetu;
-  Izvršti analizu motoričkog gibanja i primjeniti odgovarajuće postupke za njihovo unapređenje;
-  Izraditi izvedbeni plan i program kinezioloških aktivnosti na temelju trenutnih potreba djece te znati pratiti učinke istog;
-  Integrirati kineziološke aktivnosti u odgojno – obrazovni proces i znati ih realizirati u svrhu cjelovitog razvoja djeteta.

 

Obveze polaznika...

Polaznici će tijekom trajanja programa izraditi izvedbeni plan i program (kurikulum) kinezioloških aktivnosti te se kvalitetno pripremiti i realizirati kineziološku aktivnost sportskog treninga za djecu.


 

Prijave...


Program će se standardno provoditi na Učiteljskom fakultetu u Rijeci tijekom veljače i rujna.
Iznimno 2020. se organizira i treći ciklus u svibnju.


Potrebno je ispuniti prijavni obrazac (elektronski) te ga zajedno s preslikom osobne iskaznice, preslikom rodnog lista i preslikom diplome o završenom odgovarajućem studiju poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naknada za izvođenje programa iznosi 1.500,00 kn po polazniku, a izvršava se uplatom na žiro račun Učiteljskog fakulteta u Rijeci IBAN: HR8223600001101913656, poziv na broj: 712-OIB POLAZNIKA, model: HR00 (ili prazno) te opisom plaćanja: (ime i prezime polaznika) školarina za program cjeloživotnog obrazovanja 4. VKADRPD.

Polaznici će biti naknadno obaviješteni o roku uplate. Nakon uplate, potvrdu o uplati naknade programa potrebno je dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije tjedan dana prije početka izvođenja programa.

 

 

 

Prijavni obrazac

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.