Upozorenje

Ribroo Kamp za brucoše Sveučilišta u Rijeci 2020.

Kamp za brucoše Ribroo provodi se već 7 godina u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Kamp je osmišljen kao uvodno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, vikend prije početka održavanja nastave. Cilj kampa je integracija brucoša u akademsku zajednicu kroz edukativne radionice, sportske i zabavne aktivnosti. Na početku nastavne godine studenti dobiju gomilu informacija o ECTS bodovima, kolokvijima, ispitima i svemu potrebnom za uspješno savladavanje studija, međutim većinu studentskih aktivnosti izvan nastave moraju istražiti sami.

Ukoliko dolaze iz druge sredine, upoznavanje svih segmenata studentskog života je sporije i teže, jer treba vremena da se osjećaju kao kod kuće. Ovim kampom želi se ubrzati i pospješiti taj tranzicijski period te upoznavanjem kolega i budućih prijatelja u neformalnom okruženju doprinijet će bržem razvoju njih sami kao studenata i osoba.

 

Četverodnevni program kampa započinje upoznavanjem Kampusa prilikom čega im se približavaju institucije s kojima će se susretati tijekom studiranja. Nakon obilaska odlaze u turistički obilazak Rijeke i Opatije (uključena vožnja turističkim autobusom). Od petka do nedjelje kamp se provodi u sportsko-rekreativnom centru Platak. Radionice, interaktivna predavanja i okrugli stolovi održavaju se tijekom jutra dok su na programu poslijepodne: planinarska tura, sportske igre (odbojka, nogomet, košarka, disc golf, boćanje, pustolovna utrka), panoramska vožnja žičarom, a u večernjim satima studentima je organiziran zabavni program uz muziku.

Tijekom edukativnog dijela programa studenti su podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima te svaki ima svog koordinatora - starijeg studenta, koji je tijekom kampa svojevrsni mentor. Svaki fakultet za svoje studente organizira program koji je u jutarnjim satima baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij, njegove izvannastavne aktivnosti, posebnosti, kako se uključiti u rad pojedini udruga, tijela i sudjelovati u životu samog fakulteta.  Cilj ovoga dijela programa jest pružanje najvažnijih informacija o onome što studente čeka nakon početka nastave, te ih na najbolji način priprema za uspješan početak akademske godine. Poslijepodnevni sati rezervirani su za  zabavne i sportske aktivnosti nakon kojih slijedi zabava za opuštanje i bolje upoznavanje! Osim brucoša na kampu se mogu prijaviti i studenti viših godina kako bi svojim znanjem i iskustvom kroz druženje sa studentima prve godine doprinijeli upoznavanju sa studentskim životom.

Do sada svake godine u projektu sudjeluju 100tinjak brucoša, koordinatora, voditelja, volontera, a cilj je kamp približiti većem broju studenata koji upisuju fakultete u Rijeci kako bi im prijelaz u novu fazu života bio što jednostavniji i brži. Uz Vašu podršku smatramo da bi informiranje o projektu mogli proširiti na druge dijelove Hrvatske iz kojih se upisuje veći broj studenata (prvenstveno Istra) jer bi voljeli da se studenti koji ne žive u Rijeci tu osjećaju dobrodošlo i pripadajuće od početka svog preseljenja.

Program je subvencioniran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, tako da za sudionike četverodnevni program (s uključenim prijevozom, smještajem, obrocima te svim aktivnostima) iznosi 350 kn.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.
 

BROŠURA

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.