Upozorenje

Učiteljski fakultet i Dom mladih potpisali Ugovor o suradnji

Dana 22. veljače 2018. potpisan je Ugovor o suradnji između Učiteljskog fakulteta i ustanove Dom mladih Rijeka. Ugovor su potpisali dekanica Fakulteta izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i ravnatelj Doma mladih gosp. Goran Gračanin, prof. Potpisivanjem ugovora, ugovorne strane uspostavljaju stručnu suradnju u djelatnosti visokog obrazovanja kojom će se, uključivanjem u programe stručne baze Doma mladih, studentima Fakulteta omogućiti izvođenje određenih oblika nastave, odnosno stručne prakse predviđene studijskim programom, a u svrhu stjecanja praktičnih kompetencija.


 
Potpisivanje ugovora s Učiteljskim fakultetom u Rijeci od velikog je značaja za ustanovu Dom mladih koja veliku važnost pridaje odgojno-obrazovnom radu s djecom predškolske i školske dobi te kontinuiranom stručnom usavršavanju svojih zaposlenika i volontera.
 
Kroz ovu će se suradnju studentima Učiteljskog fakulteta pružiti prilika za provođenjem studentske prakse i stjecanjem konkretnih praktičnih znanja i vještina/kompetencija, a koje će se primjerice realizirati uključivanjem studenata u aktivnosti:
-višednevnih boravaka studenata u svojstvu animatora s djecom predškolske dobi ili rane školske dobi u Dvorcu Stara Sušica;
-stručnog vodstva grupa djece u svojstvu odgajatelja - animatora u ljetnim kampovima (kolonijama) u Dvorcu Stara Sušica;
-volontiranja pri provedbi određenih programskih aktivnosti ustanove Dom mladih u Rijeci;
hospitiranja studenata na grupnim tečajevima Doma mladih i uključivanje u ostale aktivnosti.
 
Temeljni cilj uspostave stručne baze, zaključivanjem predmetnog sporazuma o suradnji, je povezivanje Fakulteta s ustanovama i pravnim osobama iz područja odgoja i obrazovanja i uspostavljanje suradnje koja studentima omogućuje povezivanje rada u praksi s visokim obrazovanjem.



 

Portal Studentski.hr



NOVI LIST 23. veljače 2018.


 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.