Upozorenje

POZIVNICA NA KONGRES PEDAGOGA


 

 


Organizator skupa: Upravni odbor HPD-a i Podružnice HPD-a
 
Suorganizator: Agencija za odgoj i obrazovanje RH
 
Visoko pokroviteljstvo: predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak
 
Sudionici skupa: Pedagozi - profesori Odsjeka i Odjela za pedagogiju te Učiteljskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Dubrovniku, stručni suradnici - pedagozi u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, domovima, visokim učilištima, bolnicama, medijima te u drugim djelatnostima i dužnostima odgoja, obrazovanja,
znanosti i kulture. Studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija pedagogije, kao i svi zainteresirani za tematiku skupa. Sudionici skupa dobivaju službenu potvrdnicu o stručnom usavršavanju.
 
Način i sadržaj rada: Plenarna predavanja, skupne rasprave, okrugli stolovi i plenarno zaključivanje. Na skupu će se analizirati položaj pedagogijske znanosti i pedagoga u suvremenom društvu s aspekta suvremenih promjena. Kongres je koncipiran kroz niz plenarnih predavanja i panel diskusija na kojima će ugledni znanstvenici i stručnjaci raspravljati o novim znanstvenim spoznajama i položaju pedagogijske znanosti, te refleksijama na proces odgoja i obrazovanja u vremenu promjene. Polje pedagogije kao znanosti te razna pitanja odgoja i obrazovanja predmetom su zanimanja sve većeg broja stručnjaka, ne samo s područja matične znanosti nego i drugih znanstvenih disciplina. Stoga je ovogodišnji Treći međunarodni kongres pedagoga poseban po tome što će uz pedagoge, kao posebni gosti, sudjelovati i drugi eminentni međunarodni znanstvenici.
 
Tematska područja:
 
1.      Ravnopravnost i jednakost u odgoju i obrazovanju
2.      Redefiniranje odgojnih funkcija obitelji
3.      Inkluzivni odgoj i obrazovanje u suvremenoj školi
4.      Novi pogledi na djetinjstvo i rani odgoj i obrazovanje
5.      Kultura škole
6.      Pedagoško vođenje odgojno-obrazovne ustanove
7.      Novi pristupi metodologiji istraživanja odgoja i obrazovanja
8.      Pedagogija između ideje čovjeka i potreba društva
 
Plenarna predavanja i skupne rasprave će voditi ugledni sveučilišni profesori i praktičari. Očekuje se aktivan doprinos sudionika po modelu panel diskusija, razgovora i rasprave. Molimo da u prijavi označite tematsko područje u kojem želite sudjelovati.
 
Prijava za skup:
 
Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE. Popunjeni obrazac i presliku uplatnice kotizacije poslati zemaljskom poštom na adresu Hrvatsko pedagogijsko društvo, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb (Odsjek za pedagogiju), te na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Prijavu izvršiti do 15. svibnja 2018. godine.
 
Kotizacija za skup: Iznos od 750,00 kn (za radne materijale i prigodno osvježenje) uplatiti unaprijed na žiro račun: IBAN HR07223600001101678714 (Hrvatsko pedagogijsko društvo, Ivana Lučića 3., Zagreb) s naznakom: Za Treći međunarodni kongres pedagoga 2018.
 
Kotizacija za studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija pedagogije iznosi 400,00 kn (potrebno priložiti potvrdu o statusu studenta prigodom prijave na skup).
 
Rok za dostavljanje tema i sažetaka na hrvatskom i na engleskom: 30. travanj 2018. godine na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Duljina sažetka: od 200 do 250 riječi.
 
Obavijest o prihvaćanju rada: 1. lipnja 2018.
 
Prihvaćeni radovi bit će u elektroničkom objavljeni u Knjizi sažetaka, a cjeloviti radovi bit će objavljeni u Zborniku kongresa.
 
U ime Organizacijskog odbora,
 
prof. dr. sc. Edita Slunjski
predsjednica Hrvatskog pedagogijskog društva

 

 
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.