Upozorenje

Program cjeloživotnog obrazovanja 1.


PRIČA KOJA POMAŽE PO LESSAC METODI ZA INKLUZIVNE ZAJEDNICE


Trajanje programa: 2 semestara
Program cjeloživotnog učenja s ECTS bodovima
Voditeljica programa: izv. prof. 
dr.sc. Sanja Skočić MihićOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Izvoditelji nastave: mr.sc. Ana Barišić; izv.prof.dr.sc. Sanja Skočić Mihić; Nadia Novak Ramić, mag.rehab. educ.

Broj polaznika: maksimalno 30 polaznika
Početak: prosinac 2019.


 

O programu:

Program cjeloživotnog učenja Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice je inovativan i interdisciplinarni program koji obuhvaća sadržaje iz područja edukacijske rehabilitacije, kreativno-ekspresivnih tehnika osobito biblioterapije i dramskih umjetnosti (scenski pokret i glas). Integrativnim pristupom povezuju se teorijske spoznaje o potrebama djece s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i značajkama socijalne uključenosti, te metodi razvojne biblioterapije i drugim kreativno-ekspresivnim tehnikama, s empirijskim iskustvima u njihovoj primjeni. Omogućuje stjecanje kompetencija za pisanje i pripovijedanje Priče koja pomaže po Lessac metodi, njezinoj primjeni u regulaciji ponašanja djece i učenika u inkluzivnim zajednicama, te poticanju socijalne uključenosti i oblikovanju inkluzivnih vrijednosti.  

Autorica mr.sc. Ane Barišić osmislila je pisanje terapeutske priče i njezinu izvedbu Lessac metodom na temelju fakultetske izobrazbe u području odgoja i obrazovanja i komunikologije, te izričaja glasom i pokretom na Lessac Institutu De Pauw, Greencastle, Sjedinjene Američke Države. Priča koja pomaže ispričana Lessac metodom je pedagoški alat koji koristi metaforu iz priča kao indirektno sredstvo za regulaciju ponašanja kroz individualni i grupni rad s djecom. Upravo Lessac tehnika verbalnog intoniranja i dinamičke artikulacije teksta uz neverbalni dramski izričaj naglašenog scenskog pokreta pojačava emotivni doživljaj poruke priče i omogućuje interaktivni iskustveni doživljaj priče.


 

Završetkom programa polaznici će steći ishode učenja:

 • Napisati i pripovijedati Priču koja pomaže po Lessac metodi
 • Demonstrirati Lessac metodu u pripovijedanju i korištenju glasa na protektivan način
 • Prilagoditi priču koja pomaže individualnim odgojno-obrazovnim potrebama djece i učenika
 • Staviti u odnos različite kreativno-ekspresivne tehnike /metodu bibilioterapije / priču koja pomaže s značajkama socio-emocionalnog razvoja djece s posebnim potrebama u cilju regulacije ponašanja djece i poticanju socijalne uključenosti djece  s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama
 • Implementirati i evaluirati metodu biblioterapije u promicanju dobrobiti sve djece u inkluzivnim zajednicama
 • Primijeniti različite kreativno-ekspresivne tehnike u oblikovanju poticajnih inkluzivnih razrednih ozračja i promociji inkluzivnih vrijednosti.    
   

-     
 

PRIJAVE ZA UPIS 

Prijava za upis na program cjeloživotnog učenja otvorena je do 13. prosinca 2019. godine. Ispunjeni prijavni obrazac (skenirani ili u word formatu) zajedno s dokazom o izvršenoj uplati naknade za izvođenje programa preslikom diplome o završenom odgovarajućem studiju potrebno je poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Jednokratna uplata naknade za izvođenje programa u iznosu od 1.800,00 kn po polazniku obavlja se uplatom na žiro račun Učiteljskog fakulteta u Rijeci IBAN: HR8223600001101913656, poziv na broj primatelja: 96996385705-700, model: HR00 te opisom plaćanja: (ime i prezime polaznika)

 

Podaci potrebni za izdavanje računa:

 • Ime i prezime ili naziv ustanove ako ustanova plaća za polaznika;
 • Adresa (polaznika ili ustanove);
 • OIB (polaznika ili ustanove ako ustanova plaća);
 • Napomenu jesu li ustanove obveznici javne nabave i e računa.

 

 

Prijavni obrazac

Izjave polaznika

Raspored sati, tema i izvođača za ak. god. 2019. / 2020.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.