Suradnja Učiteljskog fakulteta i Waldorfske škole 2016.

Uz prigodan program učenika i učitelja, 9. lipnja 2016. dekanica prof.dr.sc. Jasna Krstović potpisala je sporazum o suradnji Učiteljskog fakulteta u Rijeci s Osnovnom waldorfskom školom u Rijeci. Namjera je razvijanje afiniteta studenata prema različitim oblicima učenja i poučavanja, uključivanje studenata u osobite oblike odgojno-obrazovnog rada waldorfske škole te razmjenu iskustava i prijenos znanja zajedničkim nastupima studenata, učitelja i nastavnika, uz aktualne obrazovne teme.

Opširnije...

Literalno-glazbeni susret studenata Učiteljskog studija 2016.


Dana 6. lipnja 2016. godine,
u prostorima Fakulteta,
u stvaralačkom ozračju,
riječju i glazbom,
održan je
Glazbeno-literarni susret
studenata Učiteljskog studija
pod mentorstvom profesorica
Emilije Reljac-Fajs,
Ester Vidović i
Sanje Šamanić.

Opširnije...

Prosvjed: Hrvatska može bolje! 2016.

Tekst o prosvjedu u Rijeci
održanom 1. lipnja 2016.
prenosimo iz NOVOG LISTA

Dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci i
predsjednica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje Jasna Krstović
došla je na pozornicu s transparentom:

Za škole pune spoznaja, a ne dogmi!

Učiteljski fakultet-sastavnica najzadovoljnijih studenata 2016.

U sklopu DIES ACADEMICUS 2016. svečanosti u povodu Dana Sveučilišta u Rijeci koja je održana na Rektoratu Sveučilišta, 17. svibnja 2016. svečano je dodijeljena zahvalnica Učiteljskom fakultetu u Rijeci kao sastavnici koja, na osnovu Izvješća o rezultatima anketa o zadovoljstvu studenata u sklopu provedenog istraživanja od strane Sveučilišta, bilježi najbolje rezultate.
Dodijeljene su i zahvalnice nastavnicima u znanstveno-nastavnim zvanjima i suradničkim zvanjima koji su postigli najbolje rezultate u postupku studentskih evaluacija u 2014./2015. akademskoj godini i to doc.dr.sc. Petri Pejić Papak i dr.sc. Zlati Tomljenović te Rektorova nagrada za izvrsnost studentici Mariji Vlahović s 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija.
Čestitamo!

Nagrada doc.dr.sc. Sanji Tatalović Vorkapić 2016.

Nagrada
Zaklade Sveučilišta u Rijeci
za a.g. 2013./2104.
u kategoriji ZNANSTVENICI
područje društvenih i humanističkih znanosti
doc.dr.sc. Sanji Tatalović Vorkapić


Nagrada

Mediji o nagradi 

Opširnije...

Milenijskom fotografijom protiv nasilja 2015.

Studenti i studentice UFRI-a sudjelovali su na Milenijskoj fotografiji u organizaciji Dječjeg doma Tić Rijeka. Okupilo se više od 1600 uzvanika a povod obilježavanja bilo je petnaest godina rada Dječjeg doma Tić Rijeka i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece. Slogan navedene akcije bio je Digni glas protiv nasilja koja je protekla u pozitivnom ozračju i atmosferi.

Opširnije...

Svečani prijem brucoša 2015.
Svečani prijem studenata 1. godine Učiteljskog studija i studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, održan je 1. listopada 2015.

Opširnije...

Literarno-glazbeno poslijepodne 2015. 

Na literarno-glazbenom popodnevu organizranom 27. svibnja 2015., studenti su svirali te čitali svoje pjesme i sastavke, a sve to uz podršku profesorica dr. sc. Emilije Reljac Fajs i Sanje Šamanić.

Opširnije...

Radionica oblikovanja papira 2014.

Rad kao dar

U ponedjeljak 17. studenog 2014., u sklopu nastave Likovne kulture na 2. godini Učiteljskog studija te niza različitih programa pod zajedničkim nazivom Ususret EPK u riječkim osnovnim školama i vrtićima, održana je zanimljiva likovna radionica...

Opširnije...

Predsjednik RH na tribini Universitasa 2014.


Na tribini u organizaciji Udruge za razvoj visokog školstva Universitas, pod nazivom Izazovi u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, 7. studenog 2014. godine, na Učiteljskom/ Filozofskom fakultetu, gostovao je predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivo Josipović. Moderatorice tribine bile su prof. dr. sc. Jasna Krstović, predsjednica Upravnog odbora Universitasa i prof. dr. sc. Jasminka Ledić, predsjednica Universitasa.

Opširnije...

Tjedan ADHDa 2014.Akcija studenata


Povodom obilježavanja tjedna ADHD-a u Hrvatskoj, studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci željeli su, velikim srcem, izraziti potporu djeci i odraslima s ADHD-om, kao i njihovim najbližima. Ovom akcijom želimo senzibilizirati naše društvo o njihovim potrebama.
 

Opširnije...

Svečani prijem brucoša 2014.


Prijem studenata 1. godine integriranog sveučilišnog Učiteljskog studija i prediplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, upriličeno je 1. listopada 2014. godine. Fotografije prenose dio atmosfere...


Opširnije...

Posjet Pedagoškog fakulteta iz Ljubljane 2014.
U ponedjeljak 29. rujna 2014. godine, u posjetu su nam bile kolege s Odelka za razredni pouk, Pedagoškog fakulteta u Ljubljani.

Opširnije...

Studentska pomoć poplavljenima 2014.Svibanj 2014.


 

Opširnije...

Izlet na Plitvička jezera 2014.

5. humanitarna akcija


11. svibnja 2014. godine grupa studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci organizirala je petu po redu humanitarnu akciju Zajedno do vrha. Izlet je brojio 49 sudionika i to djecu iz Dječjeg doma Izvor Selce kao i studente sa Sveučilišta. Osim s Učiteljskog fakulteta, bili su tu i studenti s Filozofskog, Ekonomskog, Pravnog, Građevinskog, Medicinskog, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Informatičkih tehnologija. Izlet je premašio očekivanja organizatora te otvorio vrata za nove oblike suradnje u cilju integracije Sveučilišta kao i daljnje pozitivne suradnje s Domom.

Opširnije...

Studentice na Festivalu znanosti 2014.

Terenska nastava u okviru kolegija Slikovnica-prva knjiga djeteta


U okviru ovogodišnjeg Festivala znanosti, studentice 2. godine sveučilišnog preddiplomskog studija RPOO-a: Nina Radolović i Lucija Ljubas, te Samantha Habazin čitale su, uz popratne aktivnosti, priču Velimira Sriće Veliko putovanje malog globusa u Malim knjižnicama dječjih vrtića Veseljko i Mirta.

Opširnije...

Studentice obilježile Dan djece s Downovim sindrom 2014.

Akcija šarenih čarapa


Dana 21. ožujka obilježava se Dan djece s Downovim sindromom. Tom se prilikom učesnici akcija fotografiraju u šarenim čarapama. Te fotografije šire se Internetom kako bi se podigla svijest o problematici djece s Downovim sindromom. Ove su se godine toj akciji pridružile i studentice našeg Fakulteta...

Opširnije...

Promicanje učiteljskog zvanja i čuvanje digniteta 2014.

Udruga učitelja Primorsko-goranske županije dodijelila je 18. veljače 2014. godine Učiteljskom fakultetu u Rijeci Zahvalnicu za promicanje učiteljskog zvanja i čuvanja digniteta učiteljskog zanimanja.

UfRi na karnevalu 2014.

Naše studentice sudjelovale na Riječkom karnevalu

Ovogodišnji karnevalski period imao je svoje grand finale u nedjelju 2. ožujka 2014. na Korzu prolaskom Međunarodne karnevalske povorke. Natjecanju u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatrometu boja i oblika, pridružile su se i naše studentice. Fotografijama prenosimo dio atmosfere...

Opširnije...

Naši studenti razveselili Rijeku 2013.


Studenti Učiteljskog fakulteta flash mobom otplesali božićnu čestitku Rijeci

Po prvi puta su studenti Učiteljskog fakulteta pred riječanima izveli plesni flash mob. Riječ je o novijem terminu nastalom u facebook i sms eri.

Opširnije...