Upozorenje

Prijem brucoša 2020.

Dana 1. listopada 2020. godine održan je prijem redovitih studenata prvih godina
preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, te
integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija.


Opširnije...

Tereska nastava iz Folklorne glazbe u Ronjgima 2020.


U sklopu
izbornog kolegija
Folklorna glazba,
pod vodstvom profesora
Darka Đekića,
studenti 4.godine
Učiteljskog studija
posjetili su Ustanovu
Ivan Matetić-Ronjgov
u Ronjgima.

Opširnije...

Zahvalnica Sveučilišta Učiteljskom fakultetu

Dana 17. prosinca 2019., na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je tradicionalni blagdanski prijam.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija uručila je zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima i studentima za ostvarena postignuća tijekom tekuće godine. (Novi list)

Posebne zahvalnice dodijeljene su sastavnicama Sveučilišta koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

Posebnu zahvalnicu zbog iznimnih i proaktivnih rezultata u kvaliteti studiranja, a koje ih, prema iskazanom zadovoljstvu studenata, pozicioniraju na sam vrh unutar Sveučilišta u Rijeci, primila je u ime Učiteljskog fakulteta dekanica prof. dr. sc. Lidija Vujičić. 
 

Opširnije...

Božični UfRi 2019.

STUDENTSKI ZBOR UfRi-ja I BOŽIĆNA PRIREDBA 

Opširnije...

Predstavljanje klapa na kolegiju Folklorna glazba

ZAKANTAJMO KAKO SU NAS VADILI, naziv je programa Muške i Ženske klape Kastav, koji je predstavljen na Učiteljskom fakultetu 11. prosinca 2019. godine u sklopu realizacije nastave iz kolegija Folklorna glazba za studente 4. godine Učiteljskog studija i 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Kolegij drži Darko Đekić, prof., viši predavač

Opširnije...

Nagrađeni znanstvenik doc. dr. sc. Vilko Petrić


 

Dana 12. prosinca 2019. na rektoratu Sveučilišta u Rijeci, doc. dr. sc. Vilku Petriću dodijeljena je godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci kao znanstveniku koji je ostvario izniman doprinos u znanstveno-istraživačkom radu, te svojim ukupnim djelovanjem pridonio razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici. Čestitamo!

Predstavljanje knjige izv.prof.dr.sc. Marinka Lazzaricha na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu

Dana 26. studenog 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu predstavljanja je knjiga izv. prof. dr. sc. Marinka Lazzaricha Metodika Hrvatskoga jezika u razrednoj nastavi koja je objavljena u izdanju Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Tom je prilikom predstavljena i knjiga docentice Vesne Budinski Početno čitanje i pisanje na hrvatskom jeziku (Profil Klett, 2019.) U predstavljanju knjiga sudjelovao je recenzent, profesor Ante Bežen, a moderirala je docentica Martina Kolar Billege.

Opširnije...

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Vilku Petriću


Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 83. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2018.
 

Opširnije...

Prijem brucoša 2019.


Dana 1. listopada 2019.
održan je svečani prijem
studenata prve godine
Učiteljskog fakulteta.
Sretno!

Odlazak u mirovinu izv. prof. dr. sc. Mirne Marić
Dana 30. rujna 2019. godine
Učiteljski fakultet u Rijeci
ispratio je u mirovinu
dugogodišnju kolegicu
Mirnu Marić.
Kolektiv Fakulteta želi joj sretne, mirne
i glazbom ispunjene dane
zaslužene mirovine.

Stručni skup, kolovoz 2019.

Dana 28. kolovoza 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održan je struni skup Podrška socio-emocionalnoj dobrobiti i razvoju privrženosti djece tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Uz pojedine članove akademske zajednice, na skupu je sudjelovalo ukupno 150 sudionika, odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika, prema priloženom programu. Nakon vrlo zanimljivih i inspirativnih plenarnih predavanja, uslijedile su tri radionice.

Temeljem održanih radionica može se zaključiti da se percipirane uloge odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika doživljavaju različito, te se sudionici skupa slažu u tome da su prakse koje se koriste u dječjim vrtićima i osnovnim školama tijekom prijelaza i prilagodbe vrlo različite, budući odgojno-obrazovni sustav ne nudi definirani okvir rada tijekom prijelaza i prilagodbe, posebice u domeni suradnje između odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika.

Opširnije...

Eko-projekt UfRi-ja 2019.

Dana 12. lipnja 2019. studenti i djelatnici su se uključili u akciju čišćenja i sadnje biljaka ispred zgrade Učiteljskog fakulteta.


Tamo se nalaze male pravokutne "oaze" za zemlju, koje se, na žalost, koriste kao odlagališta otpada. Stoga je osmišljena eko-akcija kojom bi se unaprijedilo naše okruženje. KD Čistoća je doniralo zemlju i sadnice kako bismo uljepšali prostor našeg svakodnevnog boravka. Evo kako "oaze" izgledaju sada...
 

Opširnije...

Studenti na Riječkoj regati 2019.

I ove se godine možemo pohvaliti sudjelovanjem na 21. Međunarodnoj Riječkoj regati u mornarskom veslanju koja se održala 28. svibnja 2019. godine. Naših 12 studentica (Katarina Konestabo, Petra Starčević, Nataša Vučetić, Hana Milić, Enida Smajlović, Sara Velčič, Astrid Lucija Pera, Sara Fumis, Monika Magdić, Anika Fabris i Josipa Kelek) pripremalo se 2 mjeseca napornim treninzima pod vodstvom kormilara, studenta Pomorskog fakulteta u Rijeci (Mateo Škapul). Njihov trud, rad i zalaganje na kraju se i isplatio. Na fakultet su se vratile brončanim odličjem unatoč lošim vremenskim uvjetima koji su ih snašli na utrci.
 

Opširnije...

Radionica u Dječjem odjelu Stribor 2019.

Studenti 3. godine Učiteljskoga studija, u sklopu nastave iz Pisanoga stvaralaštva, sudjelovali su 30. svibnja 2019. na vrlo zanimljivoj radionici u Striboru koju je vodila Verena Tibljaš, dipl. knjiž. Na radionici su studenti upućeni u kriterije odabira kvalitetnih slikovnica i ilustriranih knjiga te načine kako ih koristiti u radu s učenicima. Bila je to prilika da se prisjetimo slikovnica svoga djetinjstva, ali i upoznamo nove zanimljive naslove koje vrijedi uzeti u ruke pa i ako imaš više od 20 godina!

Opširnije...

Dani Sveučilišta u Rijeci 2019.
Ove je godine,
nizom događanja,
Sveučilište u Rijeci
obilježilo 46 godina
od osnutka
pod nazivom
46. Dies Academicus.


 

Opširnije...

Održana 3. PEFijada 2019.


Dana 15.5.2019. u okolici Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Ljubljani održana je 3. PEFijada. Sudjelovali su pjevači, sportaši, predstavnici Studenta PEF UP, PEF UM, te Pedagoških fakulteta iz Užica, Pule, Rijeke, Zenice i Celovca. Događaj je imao odličan odaziv te je povezao studente na sportskom, društvenom i glazbenom području.

 

Opširnije...

Cjeloživotno učenje ak. god. 2018./2019.

Dana 11. svibnja 2019. uspješno je završeno cjeloživotno učenje
Odgojno - obrazovne intervencije za djecu i učenike s problemima u ponašanju
koje je trajalo od listopada do svibnja tijekom akademske 2018. / 2019 godine.


 

Akcija proljetnog čišćenja Kampusa 2019.

25. travnja 2019. godine održana je akcija čišćenja okoliša na području Kampusa Sveučilišta u Rijeci na Trsatu. Akciju je kao jednu od svojih prvih aktivnosti organizira Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci. Cilj aktivnosti je poticati i podržavati akcije čišćenja okoliša te podizati svijest građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša. U akciji su sudjelovali i studenti našeg Fakulteta.

Opširnije...

Terenska nastava Slikovnice i Likovne metodike 2019.

Dana 2. travnja 2019. godine, studentice 2. godine preddiplomskog studija RPOO-a, zajedno s nastavnicama dr. sc. Anitom Rončević i doc. dr. sc. Majom Verdonik, bile su na otvaranju izložbe ilustracija Vladimira Kirina - U potrazi za Kirinom. Izložba je postavljena u DO Stribor Gradske knjižnice Rijeka, a za studente je to bio vid terenske nastave na kolegijima Slikovnica - prva knjiga djeteta i Likovna metodika u integriranom kurikulumu II.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.