Upozorenje

Održana 3. PEFijadaDana 15.5.2019. u okolici Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Ljubljani održana je 3. PEFijada. Sudjelovali su pjevači, sportaši, predstavnici Studenta PEF UP, PEF UM, te Pedagoških fakulteta iz Užica, Pule, Rijeke, Zenice i Celovca. Događaj je imao odličan odaziv te je povezao studente na sportskom, društvenom i glazbenom području.

Opširnije...

Cjeloživotno učenje ak. god. 2018./2019.

Dana 11. svibnja 2019. uspješno je završeno cjeloživotno učenje
Odgojno - obrazovne intervencije za djecu i učenike s problemima u ponašanju
koje je trajalo od listopada do svibnja tijekom akademske 2018. / 2019 godine.


 

Akcija proljetnog čišćenja Kampusa 2019.

25. travnja 2019. godine održana je akcija čišćenja okoliša na području Kampusa Sveučilišta u Rijeci na Trsatu. Akciju je kao jednu od svojih prvih aktivnosti organizira Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci. Cilj aktivnosti je poticati i podržavati akcije čišćenja okoliša te podizati svijest građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša. U akciji su sudjelovali i studenti našeg Fakulteta.

Opširnije...

Terenska nastava Slikovnice i Likovne metodike

Dana 2. travnja 2019. godine, studentice 2. godine preddiplomskog studija RPOO-a, zajedno s nastavnicama dr. sc. Anitom Rončević i doc. dr. sc. Majom Verdonik, bile su na otvaranju izložbe ilustracija Vladimira Kirina - U potrazi za Kirinom. Izložba je postavljena u DO Stribor Gradske knjižnice Rijeka, a za studente je to bio vid terenske nastave na kolegijima Slikovnica - prva knjiga djeteta i Likovna metodika u integriranom kurikulumu II.

Opširnije...

Sveučilište u Rijeci o Danima UfRi-ja

Tijekom cijeloga tjedna, od 22. do 27. listopada obilježavaju se Dani Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Dana 24. listopada 2018. održana je centralna proslava – svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Predstavljan je i prvi broj, odnosno dvobroj znanstvenog časopisa Odgojno - obrazovne teme... VIŠE

Učiteljski fakultet izdao časopis


Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci
izdao je prvi dvobroj časopisa
Odgojno-obrazovne teme.
Časopis je promoviran 24. listopada 2018. na Danima Učiteljskog fakulteta.
VIŠE

Međunarodne aktivnosti studentica s UFRI

Studentice  Učiteljskog fakulteta u Rijeci: Petra Skočić, Adriana Šimunović, Iva Guštin, Marinela Andrić, Irma Rizvić i Tena Pejčić, pod mentorstvom doc.dr.sc. Vilka Petrića aktivno su sudjelovale na međunarodnoj ljetnoj školi Summers School – Outdoors in Czechiaod 22. do 27. lipnja. Opširnije...

Predstava za kraj nastave

Kraj nastave ljetnog semestra na kolegiju Metodika hrvatskoga jezika II obilježen je izvedbom igrokaza „Ribar Palunko i njegova žena“ koji su, prema priči Ivane Brlić-Mažuranić, pripremile i izvele studentice 3. i 4. godine US-a: Antonela Antić, Isabela Bauer, Sanja Bobovčan, Leana Gržinić, Marta Pavlović, Lucija Pećarina, Petra Starčević, Ines Šoštarić i Marina Tadić. Igrokaz je nastao u sklopu izvannastavnih aktivnosti na kolegijima Dječja književnost i Metodika hrvatskoga jezika III. tijekom zimskoga semestra.

Konferencija: Motorička znanja djece predškolske dobi


Dana 15. lipnja 2018.,
u organiziaciji Laboratorija
za motorički razvoj
Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci,
održana je 2. konferencija
pod nazivom
MOTORIČKA ZNANJA DJECE
PREDŠKOLSKE DOBI,
na kojoj su predstavljeni
rezultati istraživanja
(Riječka makroregija)
u okviru projekta HRZZ.

NASTUP STUDENTICA UFRI-ja na 20. RIJEČKOJ REGATI POMORSKOG FAKULTETA U RIJECI

Kombinirana ženska studentska ekipa Učiteljskog i Tehničkog fakulteta nastupila je na 20. Riječkoj studentskoj regati u mornarskom veslanju Pomorskog fakulteta u Rijeci održanoj 29. svibnja 2018. godine u akvatoriju Riječke putničke luke i u konkurenciji ženskih ekipa osvojila drugo mjesto.


Opširnije...

Dan Sveučilišta u Rijeci - Dies academicus

Povodom Dana Sveučilišta u Rijeci i 45. obljetnice Sveučilišta te 385 godina visokoga obrazovanja u Rijeci, održana je svečana proslava na kojoj su dodijeljene Rektorove nagrade za izvrsnost u akademskoj 2017./2018. godini. Nagradu je dobila i studentica Učiteljskog fakulteta Lucija Kostadin. Istom prigodom dodijeljene su i Nagrade za nastavnu izvrsnost, a dobile su je doc. dr. sc. Maja Verdonik i asistentica Željka Ivković. Čestitamo!
Opširnije...

Projekt "UFRI djeci"Opširnije...

Projekt studenata Učiteljskog fakulteta Gradilište sreće
 

Opširnije...

Studentska izvedba priče Ribar Palunko i njegova žena

Studentice 2. i 3. godine US-a Učiteljskog fakulteta u Rijeci izvele su u Osnovnoj školi Pećine  predstavu priče Ribar Palunko i njegova žena, Ivane Brlić MažuranićOpširnije...

Nastup zbora djelatnika UFRI

U sklopu programa povodom Norveških dana u Rijeci, zbor djelatnika UFRI nastupio je prigodnim pjevnim točkama 27. travnja 2018. na Korzu.
Čestitamo raspjevanom zboru!

Opširnije...

Međunarodno studentsko sportsko natjecanje PEFijada

Studenti sportske udruge UFRI u pratnji profesora sudjelovali su  25. travnja 2018. godine na međunarodnom studentskom sportskom natjecanju "PEFijadi" u Izoli u RSloveniji i pokazali pravi sportski duh.
Opširnije...

Posjet djelatnika Učiteljskog fakulteta 43.-oj Školi stvaralaštva i 29.-om Novigradskom proljeću 2018.

Istraživačka nastava prirode i društva 2018.

Terenska nastava studenata 4. i 5. godine Učiteljskog studija održana je 22. siječnja 2018. godine u sklopu realizacije nastave iz kolegija Istraživačka nastava prirode i društva i Metodika nastave prirode i društva 1. Studenti su razgledavali Opatiju i Rijeku i realizirali svoje aktivnosti prethodno istraženim temama prirodnih i kulturnih znamenitosti na terenu (Povijest grada Opatije, vrtovi, Željeznički kolodvor Rijeka, Luka, Kazalište I. pl. Zajca, Guvernerova palača, Stari grad, Gradski toranj, Kosi toranj i dr.). Nastava je završila obilaskom Svetišta na Trsatu i Trsatske Gradine.

Opširnije...

Poučavanje za darovitost, inovativnost i kreativnost 2017.

U prosincu 2017. godine organiziran je stručni skup pod nazivom Poučavanje za darovitost, inovativnost i kreativnost, namijenjen odgajateljima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola, stručnim suradnicima pedagozima i psiholozima. Gost skupa bio je prof. dr. Taisir S. Yamin, predsjednik ICIE - International Centre for Innovation in Education, a ostali predavači bili su izv. prof. dr. sc. Darko Lončarić, te dr. sc. Jasna Arrigoni. Vidi ALBUM .

Studentska izvedba Orašara 2017.

Studentice 5. godine Učiteljskog studija: Jelena Matanović, Iva Marković, Kiara Kosturić, Petra Miš-Čak, Tena Bunčić i kao tehnička podrška Matej Plavček s 4. godine US-a, u OŠ Pećine, 19. prosinca 2017. godine, na zadnjem danu nastave iz kolegija Medijske kulture koju vodi doc. dr. sc. Maja Verdonik, izvele su predstavu Orašar.

Opširnije...

 
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.