Upozorenje

Vijesti

Međunarodni projekt - Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Učiteljskoim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli provode projekt „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“.

 

Konferencija o unaprjeđenju inkluzivnog obrazovanja

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirao je 7. prosinca 2021. godine online završnu konferenciju programa Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi. Voditeljica programa prof. dr. sc. Dejana Bouillet, s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uvodno je istaknula da su krajnji rezultati ovoga dvogodišnjeg programa osiguravanje inkluzivnog okruženja i nastavnih materijala za implementaciju inkluzivnoga inicijalnog obrazovanja odgojitelja te unaprijeđene kompetencije sveučilišnih nastavnika za implementaciju inkluzivnih strategija, metoda, tehnika i sadržaja u visokoškolskoj nastavi. VIŠE






 

U okviru projekta izrađen je Kurikul za edukatore sveučilišnih nastavnika | UNICEF Hrvatska s ciljem unaprjeđivanja inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojatelja djece rane i predškolske dobi.




 

Objavljena je i druga po redu publikacija pod nazivom Analiza inkluzivnosti studijskih programa za inicijalno obrazovanje odgojitelja djece rane i predškolske dobi.



 

Inkluzivno obrazovanje odgojitelja djece rane i predškolske dobi - izvješće



 

Opremljen je inkluzivni kabinet Učiteljskog fakulteta. VIŠE











 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.