Upozorenje

Međužupanijski stručni skup 2024.

1. ožujka 2024. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održan je međužupanijski jednodnevni stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje... Agencija je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, organizirala skup o energetskim pićima, nikotinskim vrećicama, e-cigaretama i novim duhanskim proizvodima za djelatnike osnovnih i srednjih škola.

Opširnije...

Studentice u novim dresovima 2024.

Dana 3. ožujka 2024, na natjecanju UNISPORT lige na Sveučilištu u Rijeci i Učiteljski fakultet imao je svoju odbojkašku ekipu u sastavu: Lucia Šimunović, Nina Savić, Lara Nikolić, Leonarda Lisičar, Ksenija Smolica, Paola Turčinović, Lana Dabo i Ana Milardović. Naša se ekipa hrabro borila i dostojno predstavila Fakultet. Studentice su prvi puta igrala u novim dresovima.

Opširnije...

Terensko Obogaćivanje nastave Matematike 2024.

Studenti Učiteljskog fakulteta uz podršku Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta u Rijeci su 13. i 15. veljače izrađivali 3 kućice za pse iz azila na Viškovu u sklopu izbornog kolegija Obogaćivanje nastave Matematike pod vodstvom nastavnice dr. sc. Neve Slani, v. pred. Studenti su autori nacrta, a kućice su izrađivali zajedno s učenicima Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije. U izradi su sudjelovali učenici 3. razreda, a studenti su po završetku, zajedno s profesoricom, napravljene kućice odnijeli kao donaciju u azil za napuštene pse na Viškovu.


Opširnije...

Studenti izrađivali dječja narodna glazbala 2024.

Na izbornom kolegiju Folklorna glazba nositelja Darka Đekića, v. pred., studenti Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i Učiteljskog studija, izrađivali su narodna glazbala…
i neka koja to nisu.
Bilo je veselo!

Opširnije...

Dan otvorenih vrata Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

24. siječnja 2024. godine održan je Dan otvorenih vrata Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Događaju su prisustvovali studenti završnih godina studijskih programa na Učiteljskom fakultetu, kao i zainteresirani učenici završnih razreda srednjih škola. Susret je započeo prezentacijom pod nazivom Zašto upisati Učiteljski fakultet u Rijeci? koju je održala prodekanica doc. dr. sc. Zlata Tomljenović, a kojom su predstavljeni studijski programi te prednosti studiranja na Učiteljskom fakultetu.

Opširnije...

„Skalin po skalin- štorija“ – gostujuće predavanje i prezentacija projekta 2024.

16.1. 2024. u sklopu kolegija Istraživačka nastava prirode i društva, na 5. godini integriranog preddiplomskog i diplomskog učiteljskog studija, Lea Marot, mag.prim.educ. (Osnovna škola „Milan Brozović“ Kastav) i Sara Klešin (studentica 1.godine diplomskog studija Akademije primijenjenih umjetnosti UNIRI) održale su gostujuće predavanje i prezentaciju projekta pod nazivom „Skalin po skalin- štorija“. 

Opširnije...

Predstavljanje Učiteljskog fakulteta u Prvoj riječkoj gimnaziji 2023.

Dana 18. 12. predstavnici Studentskog zbora UFRI-ja zajedno s nastavnicom doc. dr. sc. Zlatom Tomljenović predstavili su studijske programe i ostale sadržaje vezane za Učiteljski fakultet u Rijeci. Poziv Učiteljskom fakultetu uslijedio je na inicijativu učenika Gimnazije, koji su iskazali interes za studiranjem na UFRI-ju. Sastanak je protekao u dinamičnom ritmu i interakciji, gdje su predstavnici Studentskog zbora izmijenili s učenicima sve važne informacije i svoja iskustva studiranja na našem Fakultetu.
 

Opširnije...

Svečana promocija studenata 2023.Dana 15. prosinca 2023 godine održana je svečana promocija studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Opširnije...

Božićna priredba na UFRI-ju 2023.

Dana 18. prosinca 2023. godine, u organizaciji Studentskog zbora, održala se božićna priredba u holu Učiteljskog fakulteta. Osim studenata UFRI-ja na priredbi je sudjelovala i dječja folklorna skupina Kulturno - umjetničkog društva „Zvir“, Jelenje. Na taj su način mali i veliki svojim recitacijama, plesnim točkama, pjesmama i igrokazom pridonijeli stvaranju blagdanskog ozračja na našem Fakultetu, a za svoje nastupe bili su nagrađeni glasnim aplauzima gledatelja.

Opširnije...

Terenska nastava u Memorijalnom centru "Lipa pamti" 2023.

Dana 13. prosinca 2023. godine studentice treće godine pRPOO-a bile su na terenskoj nastavi u mjestu Lipa, gdje su posjetile Memorijalni centar „Lipa pamti“. Studentice su imale priliku čuti o stradanju 269 stanovnika Lipe 30. travnja 1944., ali i naučiti nešto o povijesnom razvoju i običajima Liburnijskog krasa.

Opširnije...

Predstavljanje UFRIja u Salezijanskoj gimnaziji u Rijeci 2023.

Studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci, zajedno s nastavnicama dr.sc. Sanjom Ljubičić i Tenom Pejčić predstavili su 7.12.2023. godine studijske programe Fakulteta na manifestaciji Dan fakulteta u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji. Učenici Salezijanske gimnazije iskazali su interes za studiranjem na našem Fakultetu, stoga su im pružene sve informacije i odgovori na pitanja od strane sveučilišnih nastavnika kao i iskustvo studiranja od strane studenta.

Opširnije...

Sv. Nikola u "Moje mjesto pod Suncem" 2023.

Dana 6. prosinca 2023.godine, u organizaciji Studentskog zbora, studenti našega Fakulteta održali su priredbu povodom blagdana Sv. Nikole. Priredba je održana u prostoru udruge CeKaDe (Centar za kulturu dijaloga) za šezedesetakak djece, odnosno korisnika programa socijalne inkluzije u sklopu programa Moje mjesto pod suncem. Studenti su nastupili izvodeći pjesme, ples i recitacije, a na kraju su štićenike Udruge iznenadili dolaskom svetoga Nikole, koji im je podijelio prigodne darove, kupljene od donacije studenata i djelatnika Učiteljskog fakulteta. 

Opširnije...

Radionica Čudesan svijet medicine i znanosti 2023.

 Dana 2. 12. 2023. studentice 5. godine Učiteljskog studija - Ivona Marešić, Angela Petrovska, Nina Mrvić i Karla Nešković Vranješ - aktivno su sudjelovale u radionici Čudesan svijet medicine i znanosti u okviru projektaTeddy bear hospital, u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka.

Riječ je o projektu kroz koji studenti medicine, farmacije i medicinske biokemije rade na smanjenju dječjeg straha od liječnika, ljekarnika i ostalih djelatnika u bijelim kutama te uče djecu o važnosti zdravlja, a uz njih su, pored studentica Učiteljskog fakulteta, sudjelovali i studenti Fakulteta Dentalne medicine u Rijeci. Projekt realizira Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske - CPSA. Radionica je bila namijenjena djeci predškolske i školske dobi, izvedena je u Dječjoj kući Rijeka, te je sudjelovalo 30-ak djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola.

Opširnije...

Studenti na Reviji lutkarskih kazališta 2023.

Na ovogodišnjoj Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, studenti Učiteljskog fakulteta gledali su predstave: Oblak i cvijet, Kazališta za djecu i mlade iz Kragujevca (Srbija) - 5. godina Učiteljskog studija (06.11.), Tajni vrt  Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka - 3. godina Učiteljskog studija (08.11.) i Buba Lutkarskog kazališta iz Maribora (Slovenija) - 2. godina RPOO-a (09.11.).

Opširnije...

„Ambasadori čistog podzemlja“ – gostujuće predavanje 2023.

Dana 14. studenog 2023. u sklopu nastavnih predmeta Metodika prirode i društva 3 i Istraživačka nastava prirode i društva, na 5. godini Sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog Učiteljskog studija, gostujuće predavanje održale su Eva Fućak (Zagrebački speleološki savez - Inicijativa Čisto podzemlje) i Marina Grandić (Zagrebački speleološki savez - Inicijativa Čisto podzemlje) s temom Ambasadori čistog podzemlja. Predavanjem se prezentirao projekt te dobri primjeri prakse rada u školama. Projekt je dobio potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje, a provodi se u svim osnovnim školama Primorsko-goranske županije.

Opširnije...

UNIRI nagradio najuspješnije studente sportaše 2023.

Dana 7. studenog 2023. na Rekotratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost u čast najuspješnijih studenata sportaša i studentica sportašica Sveučilišta u Rijeci. Zahvalnicom je nagrađena naša studentica Ema Sgardelli i to zlatnom medaljom na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima „EUC Combat“ u pojedinačnoj konkurenciji. Zlatnu medalju studentice su osvojile i u ekipnoj konkurenciji u sastavu: Lea Vukoja, Lucia Battaia, Ema Sgardelli i Ivana Bebek Bašić – voditeljica.

Opširnije...

Simpozij: Prijelazni periodi u djetinjstvu i prilagodba u dječjem vrtiću i osnovnoj školi 2023.

U okviru Dana Učiteljskog fakulteta 27. listopada 2023. godine održan je znanstveno-stručni simpozij s temom: Prijelazni periodi u djetinjstvu i prilagodba u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Organizatori Simpozija bili su Učiteljski fakultet u Rijeci i projektni tim UNIRI projekta: “Dobrobit djece u prijelaznim životnim periodima: Empirijska provjera Ekološko-dinamičkog modela“ [uniri-drustv-18-11].

Opširnije...

Dan Alumni kluba 2023.

U sklopu Dana Učiteljskog fakulteta, 27. listopada 2023. održan je i Dan Alumni kluba UFRI. Pozvana predavanja održali su članovi Kluba: Andreja Sedlar, mag. praesc. educ. s predavanjem o Erasmus posljedicama i suradnji s lokalnom zajednicom, Matej Plavček, mag. prim. educ. predavanje pod nazivom Slikovnica u razvoju socio-emocionalnih kompetencija i Inkluzivnih vrijednosti - primjeri iz prakse te Lana Šošić, mag. prim. educ. predavanje pod nazivom Ne budi loš, baci u koš!

Opširnije...

Otvorenje izložbe studentskih likovnih uradaka Pedagoškog fakulteta u Mariboru 2023.

Povodom obilježavanja Dana Fakulteta 27. 10. 2023. u predvorju Učiteljskog fakulteta otvorena je izložba likovnih uradaka studenata Pedagoškog fakulteta u Mariboru, Slovenija. Radi se o prvoj međunarodnoj gostujućoj izložbi na našem fakultetu. Radovi studenata nastali su  u sklopu izbornog nastavnog predmeta Likovna kultura, a izradili su ih studenti 3. godine studija Razredne nastave u akademskoj godini 2022. / 2023.

Opširnije...

Smotra priredbi za đake prvake 2023.

Povodom Dana Učiteljskog fakulteta u Rijeci, 26. listopada 2023. u predvorju Fakulteta održana je prva Smotra priredbi za đake prvake, a izvodili su se nastupi koji se inače organiziraju svake godine u vrtićima i školama povodom prelaska djece iz vrtića u školu, odnosno kao dobrodošlica prvašićima u školsko okruženje. Na smotri su se svojim umjetničkim nastupima predstavila djeca iz DV More te učenici osnovnih škola Pećine, Vežica, V. Gortan i Katoličke OŠ Josip Pavlišić.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.