Upozorenje

Primjena primijenjene glazbe 2024.

U sklopu kolegija Glazbena kultura nositelja kolegija Darka Đekića, v. predavača, dana 12. lipnja 2024. za studente druge godine Učiteljskog studija održano je gostujuće predavanje profesora Davora Juretića iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Tema predavanja PRIMJENA PRIMIJENJENE GLAZBE, ukazala je studentima na veliki utjecaj glazbe u svakodnevnom životu čovjeka.

Opširnije...

Studentska Fiumanka 2024.

Studenti i profesori Učiteljskog fakulteta u Rijeci sudjelovali su na "Studentskoj Fiumanci". Jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci „Studentska Fiumanka“,ove godine se odvijalo po drugi put od 7. lipnja do 9. lipnja 2024. Posada Učiteljskog fakulteta osvojila je 6. mjesto. Sudjelovali su studenti Adriana Batistić, Paola Turčinović, Lana Dabo, Tia Štajduhar i Filip Breulj te profesori Sanja Ljubičić, Daniela Car Mohač, LucijaTomac, Lucija Jančec i Tena Pejčić.

Opširnije...

Nagrade Rektorice studentima 2024.

U sklopu ovogodišnjeg 51-og Diesa Academicusa Sveučilišta u Rijeci 22. svibnja 2024. godine održana je svečana sjednica u hali Građevinskog fakulteta na Kampusu. Tom prilikom rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, dodijelila je nagrade studentima za izvrsnost, studentske projekte i radove, volonterizam i sport.

Opširnije...

Uspjeh naših studentica na PEFijadi u Ankaranu 2024.

Dana 29. svibnja 2024. godine, u slovenskom gradiću Ankaranu na plaži Svete Katarine održan je susret fakulteta iz regije (Slovenije, Hrvatske i Srbije) na kojima se izvode studiji ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te učiteljski studiji. Na ovogodišnjoj PEFijadi sudjelovalo je deset studenata s našeg Fakulteta. Naše studentice natjecale su se u raznim disciplina, a u miješanom timu sa studentima iz Pule i Užica, osvojile su PRVO mjesto u odbojci. U konačnom poretku su svi zajedno osvojili 2. mjesto! Čestitke našim studenticama! 

 

Opširnije...

Studenti upoznati s načinom rada Ureda pravobraniteljice za djecu 2024.

Studente prve godine prijediplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje je na nastavi iz kolegija Pedagogija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u utorak 21.5.2024. posjetila Savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.

Opširnije...

Terenska nastava kolegija Povijest djetinjstva 2024.

Dana 21. svibnja 2024. godine, u sklopu kolegija Povijest djetinjstva realizirana je terenska nastava studentica 1. godine prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Nositeljica kolegija, predavačica Lucija Tomac i studentice posjetile su Dječju kuću - centar kulture i umjetnosti za djecu smještenu u Art-kvartu "Benčić".

Opširnije...

Nagrade za nastavnu izvrsnost 2022./2023.

U sklopu svečanosti obilježavanja Dana Sveučilišta u Rijeci, nagradom za nastavnu izvrsnost s naše sastavnice ove godine nagrađene su: doc. dr. sc. ANITA RONČEVIĆ za znanstveno-nastavničko zvanje i viša asistentica dr. sc. SANJA LJUBIČIĆ za suradničko zvanje.

Čestitke kolegicama!

Opširnije...

Sportski dan UFRI-ja 2024.

Poziv studentima, profesorima, našim cijenjenim gostima iz drugih gradova na 3. po redu Sportski dan na UFRI-ju koji će se održati dana 27. svibnja 2024. godine od 09:30 h na otvorenom igralištu Kampus.

Očekuje vas: odbojka, nogomet, badminton, štafete, graničar, kviz znanja, hrana, piće i naravno, puno zabave i druženja.

Program:
09:30 h okupljanje (poželjno da natjecatelji dođu 15-30 minuta ranije)
10:00 h sportski program - odbojka, badminton, štafetne igre, nogomet, graničar
13:00 h završetak sportskog programa
13:00-14:30 h pauza za ručak
14:30 h kviz
16:00 h završetak programa
 
Veselimo se druženju!

Terenska nastava studenata u Parku prirode Učka 2024.

Dana 15. svibnja 2024. godine, u sklopu kolegija Pedagogija održivog razvoja i kao istraživačka aktivnost sveučilišnog znanstvenog projekta iskusnih znanstvenika Ekološki identitet i dobrobit studenata (uniri-iskusni-drustv-23-196) realizirana je terenska nastava studenata 2. godine sveučilišnog prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te studenata 4. godine sveučilišnog integriranog Učiteljskog studija.

Opširnije...

Održano predavanje povodom Međunarodnog dana dječje knjige u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob 2024.


Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, u srijedu, 10. travnja u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob izv. prof. dr. sc. Maja Verdonik održala je predavanje Mašta i zbilja u slikovnicama Davida Litchfielda. VIŠE...

Gostovanje profesora s Univerziteta st. Kliment Ohridski u Bitoli, R Sjeverna Makedonija 2024.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darovitih učenika 19. ožujka 2024. godine na našem su Fakultetu gostovali prof. dr. sc. Ljupčo Kevereski i mr. Dragan Ristevski (Univerzitet st. Kliment Ohridski, Bitola)... Prof. dr. sc. Ljupčo Kevereski održao je predavanje pod nazivom Regionalna tematska suradnja na poticanju razvoja empatije prema nadarenim i talentiranim učenicima, a mr. Dragan Ristevski predavanje pod nazivom Stanje i perspektive razvoja darovitosti u Republici Sjevernoj Makedoniji...
 

Opširnije...

Uskršnje kutijice iznenađenja 2024.

U organizaciji Studentskog zbora UFRI, studenti druge godina RPOO-a i treće godina US-a su, zajedno s doc. dr. sc. prof. Anitom Rončević, izrađivali kutijice iznenađenja povodom Uskrsa. Izrađivali su ih od papira u boji, a unutar njih su se nalazila čokoladna jaja, motivacijska poruka i origami. Kutijice su namijenjene bile svim studentima, profesorima i djelatnicima Fakulteta. Kutijice su dočekale profesore 27.ožujka 2024. na vratima kabineta, dok su ostale bile raspoređene po Fakultetu. Cilj je bio pronaći kutijice iznenađenja.

Opširnije...

UFRI na Sajmu poslova u Labinu 2024.

Dana 20. ožujka 2024. godine Učiteljski fakultet se predstavio na Sajmu poslova Labin 2024. uz sudjelovanje predstavnika Studentskog zbora Karle Nešković Vranješ, Bruna Valpotića i Paole Jardas te prodekanice izv. prof. dr. sc. Zlate Tomljenović. Na Sajmu su se prezentirale visokoškolske ustanove i tvrtke, a organizirane su i panel rasprave. U panel raspravi pod nazivom Obrazovni sustav kao temelj tržišta rada sudjelovao je i naš student Bruno Valpotić. U sklopu sajma oganiziran je i kviz pod vodstvom Dena Kotige za prisutne srednjoškolce i sve zainteresirane.

Opširnije...

UFRI na Sajmu fakulteta u Vinkovcima 2024.

Dana 15. ožujka 2024. godine održan je Sajam fakulteta u Vinkovcima. Na sajmu se predstavilo više od 40 visokoškolskih ustanova Republike Hrvatske, a naš Fakultet predstavili su predstavnici Studentskog zbora Karla Nešković Vranješ, Bruno Valpotić i Paola Jardas uz nastavnicu doc. dr. sc. Anitu Rončević.
 

Opširnije...

Susret s praksom 2024.

Dana 11. travanja 2024.u 16:30 h na našem je Fakultetu organiziran susret sa studentima koji su završili studij na Učiteljskom fakultetu i stječu iskustva u praksi. Susret je organizirao Studentski zbor Učiteljskog fakulteta u Rijeci za sve sadašnje studente UFRI-ja.

Opširnije...

Međunarodni dan darovitih učnika na UFRI-ju 2024.

U sklopu aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana darovitih učenika na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u utorak 19. ožujka 2024. godine, u prostoriji 230, u 12:30 sati, za studente prve i druge godine Sveučilišnog integriranog Učiteljskog studija te prve godine Sveučilišnog prijediplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja održat će se dva predavanja - predavanje mr. Dragana Ristevskog  "Stanje i perspektive razvoja darovitosti u Republici Sjevernoj Makedoniji", te predvanje prof. dr. sc. Ljupca Kevereskija  "Regionalna tematska suradnja na poticanju razvoja empatije prema nadarenim i talentiranim učenicima".

Započeo program cjeloživotnog učenja 2024.

U petak, 8. ožujka 2024. godine započeo je program cjeloživotnog učenja Mentalno zdravlje i dobrobit u odgoju i obrazovanju, koje se izvodi i kao dio studijskih programa Fakulteta, a prvi puta na Sveučilištu u Rijeci i kao program jednostavne Mikrokvalifikacije. Ovdje možete pronaći raspored termina nastave programa tijekom ljetnog semestra.

Opširnije...

Magnetni darovi za Dan žena 2024.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci, a na inicijativu Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta u Rijeci, orgaizirali su likovnu radionicu na kojoj su izrađivali magnete od sjajnog ukrasnog papira, magneta i akrilnih boja. Više od tri stotine magnetnih darova je na opće oduševljenje 8. ožujka 2024. podijeljeno studenticama, zaposlenicama i djelatnicama Fakulteta...Opširnije...

Međužupanijski stručni skup 2024.

1. ožujka 2024. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održan je međužupanijski jednodnevni stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje... Agencija je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, organizirala skup o energetskim pićima, nikotinskim vrećicama, e-cigaretama i novim duhanskim proizvodima za djelatnike osnovnih i srednjih škola.

Opširnije...

Studentice u novim dresovima 2024.

Dana 3. ožujka 2024, na natjecanju UNISPORT lige na Sveučilištu u Rijeci i Učiteljski fakultet imao je svoju odbojkašku ekipu u sastavu: Lucia Šimunović, Nina Savić, Lara Nikolić, Leonarda Lisičar, Ksenija Smolica, Paola Turčinović, Lana Dabo i Ana Milardović. Naša se ekipa hrabro borila i dostojno predstavila Fakultet. Studentice su prvi puta igrala u novim dresovima.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.