Upozorenje

Promocija nove knjige izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić 2023.

Dana 25.siječnja 2023. godine je na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održana promocija knjige Igra, priroda i održivi razvoj: Kako potaknuti povezanost s prirodom djece rane i (pred)školske dobi?  autorice izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić. Knjiga je nastala kao ishod znanstvenog sveučilišnog projektaUniri + Sveučilišta u Rijeci

Opširnije...

Cjeloživotno učenje UFRI-ja u projektu grada Kutine 2023.

Radna atmosfera s održavanja nastave cjeloživotnog učenja Rane odgojno-obrazovne intervencije za učenike s teškoćama u učenju i ponašanju  u projektu Grada Kutine Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području dana 20. siječnja 2023. godine u provedbi izv. prof. dr. sc. Nataše Vlah i Tee Juretić, mag. soc. paed.

Opširnije...

Učenje zalaganjem u zajednici kroz suradnju programa Moje mjesto pod suncem i kolegija Psihologija dobrobiti djece 2023.

U sklopu kolegija Psihologija dobrobiti djece nositeljice prof. dr. sc. Sanje Tatalović Vorkapić, održana je radionica „Sreća je u malim stvarima“ kao završni dio učenja zalaganjem u zajednici u suradnji s udrugom CeKaDe i programom Moje mjesto pod suncem.

Opširnije...

Promocija e-zbornika urednice izv. prof. Maje Verdonik 2023.

U četvrtak 12. siječnja 2023. godine u knjižnici "Stribor" Dječje kuće održala se promocija e-Zbornika radova Mjesto i uloga slikovnice u odgoju i obrazovanju danas i sutra, urednice izv. prof. Maje Verdonik, kao i slikovnice "Priča o Ivani" studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci i urednica doc. dr. sc. Maje Opašić i doc. dr. sc. Zlate Tomljenović. Tom prilikom su uz urednice sudjelovale prof dr. sc. Lidija Vujičić, s našeg faklteta te putem online veze izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija

Opširnije...

Izložba ilustracija studenata Učiteljskog fakulteta 2023.

Dana 11. siječnja 2023.  je u prostoru galerije Dječje kuće otvorena izložba ilustracija studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Na izložbi svojim likovnim uratcima sudjeluju studenti studija RPOO i Učiteljskog studija, a ilustracije su nastale tijekom ak. g. 2020./2021. i 2021./2022. u okviru izbornih predmeta Likovno oblikovanje i Izvannastavne likovne aktivnosti, nositeljice doc. dr. sc. Zlate Tomljenović.

Opširnije...

Dvije pozivnice jedne slikovnice

Promocija e-zbornika i slikovnice

 

Izložba likovnih uradaka studenata

 

Klikni na sliku...

Slikovnica nastavnika i studenata UFRI-ja 2022.

Slikovnica pod nazivom „Priča o Ivaniˮ nastala je zahvaljujući entuzijazmu dviju nastavnica Učiteljskoga fakulteta u Rijeci, čiju su ideju s veseljem prihvatili njihovi studenti. Motivacija za nastanak slikovnice bila je to što u tom trenu nije bilo slikovnice posvećene životu i djelu velike hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Najprije je u okviru izbornoga kolegija Pisano stvaralaštvo, čija je nositeljica doc. dr. sc. Maja Opašić, nastao tekst slikovnice. Nakon toga su prema literarnom predlošku studenti na izbornom kolegijima Likovno oblikovanje i Izvannastavne likovne aktivnosti nositeljice doc. dr. sc. Zlate Tomljenović, izradili ilustracije.Slikovnica je namijenjena svim dobima. Nadamo se da će slikovnica dospjeti u brojne ruke malih i velikih čitatelja te da će naći svoje mjesto i kao nastavni sadržaj. Objavljivanje ove slikovnice jedna je od aktivnosti znanstvenog UNIRI-plus projekta Slikovnica u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, uz čiju je potporu, kao i uz potporu Učiteljskog fakulteta u Rijeci, slikovnica tiskana.

Opširnije...

Studentsko sportsko društvo UFRI osvojilo treće mjesto u rukometu 2022.

Prosinac 2022. godine ostat će zapamćen po uspjesima studentica našeg Fakulteta u rukometnom natjecanju u sklopu UniSport lige...

Studentice su najprije pobijedile ekipu s Pomorskog fakulteta i time ušle u polufinale. Nakon toga su, u neizvjesnoj borbi za treće mjesto, pobijedile ekipu Tehničkog fakulteta i time izborile brončanu medalju.

Čestitamo našim studenticama Karmeli Jugović, Dori Brkljači, Emi Guščić, Idi Linić te Nini Stipčić...

Opširnije...

Predstavljanje nove knjige izv. prof. dr. sc. Biljane Trajkovski

Dana 12. prosinca 2022. godine Školska knjiga i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci predstavljaju knjigu Kineziološke aktivnosti predškolske djece autorice izv. prof. dr. sc. Biljane Trajkovski.

Promocija će se održati u 10:30 sati u predavaonici 240 Učiteljskog fakulteta.

Skupu će se prigodnim riječima obratiti izv. prof. dr. sc. Darko Lončarić, dekan Učiteljskog fakulteta.

O knjizi će govoriti Vesna Katić, recenzentica, prof. dr. sc. Aleksandra Pejčić, professor emeritus, izv. prof. dr. sc. Vilko Petrić te autorica. Predstavljanje knjhige vodi urednica Slavenka Halačev.

Sv. Nikola na Učiteljskom fakultetu

Povodom blagdana sv. Nikole, 6. prosinca 2022. godine, u suorganizaciji Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Učiteljskog fakulteta i Udruge „CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA“ (CEKADE), održao se prigodni program za pedesetakak djece / korisnika programa socijalne inkluzije Moje mjesto pod suncem. U sklopu programa održane su i popratne likovne i glazbene radionice te su djeci uručeni prigodni pokloni...

Opširnije...

Uvod u metodu fraktalnog crteža 2022.

Kako u crtežu vidjeti svoje unutarnje stanje? Koju boju odabrati i kako bojama unijeti sklad u svoj poslovni i privatni život?

Na našem se Fakultetu 22. i 23. studenoga 2022. godine održala edukacija pod nazivom „Uvod u metodu fraktalnog crteža“.

Opširnije...

Studentsko sportsko društvo UFRI na Crossu 2022.

Dana 12. studenog 2022., na natjecanju iz Crossa, naš Fakultet predstavljale su Ana Milardović, Doris Baričevac, Lea Sintić i Nina Mrvić. Cross, kao i druge sportske susrete, organizira UNISPORT liga Sveučilišta u Rijeci. Tom je prilikom uspjeh ostvarila studentica Doris Baričevac koja je izborila šesto mjesto s minutažom 10:24.
Čestitke Doris i svim ostalim članovima Studentskog sportskog društva UfRi!
 

Opširnije...

Članovi Studentskog sportskog društva UFRI osvojili 3. mjesto u stolnome tenisu 2022.

U sklopu UNIsport lige na natjecanju u stolnom tenisu 5.11.2022. na kojemu su sudjelovale ekipe sastavnica Sveučilišta u Rijeci, studenti UFRI-ja osvojili su 3.mjesto. Za Učiteljski fakultet sudjelovali su: Maja Stanić, Ana Milardović, Lana Dabo, Bruno Valpotić, Luka Kefelja i Nina Mrvić (predsjednica SSD UFRI).

Čestitamo našoj ekipi!

Opširnije...

Dani Alumni kluba Učiteljskog fakulteta u Rijeci 2022.

Povodom Dana Učiteljskog fakulteta, 26. i 27. listopada održani se Dani Alumni kluba Učiteljskog fakulteta u Rijeci 2022. na kojima su se u sklopu plenarnih predavanja predstavili radovi i projekti naših suradnica i Alumni članica. Također, najnoviji članovi Alumni kluba predstavili su svoje završne diplomske radove.
Program izlaganja


Opširnije...

Likovna radionica za djecu 2022.

U sklopu ciklusa „UNIRI za Cresane“ 15.10.22. održana je likovna radionica Slikovnica i ilustracija – naslikajmo priču pod vodstvom doc.dr.sc. Zlate Tomljenović. Radionica se održala u novoobnovljenoj palači Moise u gradu Cresu, a bila je namijenjena djeci između šest i dvanaest godina. Djeca su se upoznala s osnovnim pojmovima vezanima za slikovnicu odnosno ilustraciju, s primjerima ilustracija iz umjetnički vrijednih slikovnica te s jednom od kombiniranih slikarskih likovnih tehnika, čijom su primjenom, eksperimentirajući istražujući materijal kroz igru, izradili vlastite likovne uratke.

Opširnije...

Održan Završni skup Erasmus+ projekta ALGOLITTLE

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine održan je završni skup Erasmus+ projekta „Algoritamske vještine razmišljanja kroz učenje uz igru za programersku pismenost budućih naraštaja – ALGOLITTLE“ na Učiteljskom fakultetu.

Opširnije...

Svečana promocija studenata 2022.

Dana 10. lipnja 2022. godine
održana je
svečana promocija studenata
Učiteljskog fakulteta u Rijeci.


Opširnije...

Okrugli stol na temu: Značaj internacionalizacije u stvaranju poticajnog okruženja za učenje i poučavanje 2022.

U organizaciji Učiteljskog fakulteta u Rijeci, dana 9. lipnja 2022. godine održan je međunarodni okrugli stol na temu: Značaj internacionalizacije u stvaranju poticajnog okruženja za učenje i poučavanje.

Opširnije...

Pedagogija održivog razvoja i rad s potražnim psima 2022.

Dana 8. lipnja 2022. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u sklopu kolegija Pedagogija održivog razvoja, nositeljice kolegija izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić, gostovali su Matko Škalamera, djelatnik HGSS RIJEKA i Ureda Civilne zaštite Rijeka i njegov potražni pas Tomas.

Opširnije...

Sportski dan Učiteljskog fakulteta u Rijeci 2022.

Dana 7. lipnja 2022. na Otvorenom sportskom igralištu Kampus održale su se sportske aktivnosti u sklopu Sportskog dana Učiteljskog fakulteta u Rijeci na inicijativu i u organizaciji studenata Josipe, Nine i Bruna uz podršku Studentskog zbora i uprave Fakulteta.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.