Upozorenje

Opremljen inkluzivni kabinet Učiteljskog fakulteta

U okviru suradnje Ureda UNICEF-a za Hrvatsku sa šest hrvatskih visokih učilišta – u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu, kao jedna od aktivnosti zajedničkoga programa Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi je opremanje kabineta za inkluzivnu i inovativnu pedagogiju na visokim učilištima. Tako je UNICEF opremio naš kabinet U – 409 zahvaljujući donaciji tvrtke Kaufland Hrvatska k.d. na čemu im zahvaljujemo!

Opširnije...

15 godina Učiteljskog fakulteta u Rijeci


Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća 25. listopada 2021. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci obilježena je 15. obljetnica osnutka Učiteljskog fakulteta.


Opširnije...

Svečana promocija 2021.


Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci održao je 16. lipnja 2021. godine svečanu promociju diplomiranih studenata, odnosno magistara/magistra primarnog obrazovanja, sveučilišnih prvostupnika/prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i magistara/magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ukupno je promovirano 113 diplomanata.

Opširnije...

Sporazum o suradnji između Centra za dizajn menadžment i Centra za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci

Udruga Centar za dizajn menadžment iz Rijeke i Centar za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci potpisali su 1. ožujka 2021. godine Sporazum o suradnji kojim se uspostavlja uzajamna suradnja u područjima od zajedničkog interesa obaju strana, a posebno u realizaciji „Hundred Embassy“ projekta na području Primorsko-goranske županije. 

Opširnije...

Sporazum o suradnji između Agencije za odgoj i obrazovanje i Učiteljskoga fakulteta ​Sveučilišta u Rijeci

Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet u Rijeci potpisali su 17. prosinca 2020. godine Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje međusobna suradnja ​na području odgoja i obrazovanja, stručne djelatnosti koju zajednički ili pojedinačno organiziraju ili provode te ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa.


 

Opširnije...

Dani Učiteljskog fakulteta 2020.

Obilježavanje
Dana Učiteljskog fakulteta

od 22.- 26. 10. 2020.,

ove akademske godine održati će se online.Riječ Dekanice
Opširnije...

Prijem brucoša 2020.

Dana 1. listopada 2020. godine održan je prijem redovitih studenata prvih godina
preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, te
integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija.


Opširnije...

Tereska nastava iz Folklorne glazbe u Ronjgima 2020.


U sklopu
izbornog kolegija
Folklorna glazba,
pod vodstvom profesora
Darka Đekića,
studenti 4.godine
Učiteljskog studija
posjetili su Ustanovu
Ivan Matetić-Ronjgov
u Ronjgima.

Opširnije...

Zahvalnica Sveučilišta Učiteljskom fakultetu

Dana 17. prosinca 2019., na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je tradicionalni blagdanski prijam.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija uručila je zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima i studentima za ostvarena postignuća tijekom tekuće godine. (Novi list)

Posebne zahvalnice dodijeljene su sastavnicama Sveučilišta koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

Posebnu zahvalnicu zbog iznimnih i proaktivnih rezultata u kvaliteti studiranja, a koje ih, prema iskazanom zadovoljstvu studenata, pozicioniraju na sam vrh unutar Sveučilišta u Rijeci, primila je u ime Učiteljskog fakulteta dekanica prof. dr. sc. Lidija Vujičić. 
 

Opširnije...

Božični UfRi 2019.

STUDENTSKI ZBOR UfRi-ja I BOŽIĆNA PRIREDBA 

Opširnije...

Predstavljanje klapa na kolegiju Folklorna glazba

ZAKANTAJMO KAKO SU NAS VADILI, naziv je programa Muške i Ženske klape Kastav, koji je predstavljen na Učiteljskom fakultetu 11. prosinca 2019. godine u sklopu realizacije nastave iz kolegija Folklorna glazba za studente 4. godine Učiteljskog studija i 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Kolegij drži Darko Đekić, prof., viši predavač

Opširnije...

Nagrađeni znanstvenik doc. dr. sc. Vilko Petrić

Opširnije...

Predstavljanje knjige izv.prof.dr.sc. Marinka Lazzaricha na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu

Dana 26. studenog 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu predstavljanja je knjiga izv. prof. dr. sc. Marinka Lazzaricha Metodika Hrvatskoga jezika u razrednoj nastavi koja je objavljena u izdanju Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Tom je prilikom predstavljena i knjiga docentice Vesne Budinski Početno čitanje i pisanje na hrvatskom jeziku (Profil Klett, 2019.) U predstavljanju knjiga sudjelovao je recenzent, profesor Ante Bežen, a moderirala je docentica Martina Kolar Billege.

Opširnije...

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Vilku Petriću


Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 83. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2018.
 

Opširnije...

Prijem brucoša 2019.


Dana 1. listopada 2019.
održan je svečani prijem
studenata prve godine
Učiteljskog fakulteta.
Sretno!

Odlazak u mirovinu izv. prof. dr. sc. Mirne Marić
Dana 30. rujna 2019. godine
Učiteljski fakultet u Rijeci
ispratio je u mirovinu
dugogodišnju kolegicu
Mirnu Marić.
Kolektiv Fakulteta želi joj sretne, mirne
i glazbom ispunjene dane
zaslužene mirovine.

Stručni skup, kolovoz 2019.

Dana 28. kolovoza 2019. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održan je struni skup Podrška socio-emocionalnoj dobrobiti i razvoju privrženosti djece tijekom prijelaza i prilagodbe u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Uz pojedine članove akademske zajednice, na skupu je sudjelovalo ukupno 150 sudionika, odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika, prema priloženom programu. Nakon vrlo zanimljivih i inspirativnih plenarnih predavanja, uslijedile su tri radionice.

Temeljem održanih radionica može se zaključiti da se percipirane uloge odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika doživljavaju različito, te se sudionici skupa slažu u tome da su prakse koje se koriste u dječjim vrtićima i osnovnim školama tijekom prijelaza i prilagodbe vrlo različite, budući odgojno-obrazovni sustav ne nudi definirani okvir rada tijekom prijelaza i prilagodbe, posebice u domeni suradnje između odgajatelja, učitelja i stručnih suradnika.

Opširnije...

Eko-projekt UfRi-ja 2019.

Dana 12. lipnja 2019. studenti i djelatnici su se uključili u akciju čišćenja i sadnje biljaka ispred zgrade Učiteljskog fakulteta.


Tamo se nalaze male pravokutne "oaze" za zemlju, koje se, na žalost, koriste kao odlagališta otpada. Stoga je osmišljena eko-akcija kojom bi se unaprijedilo naše okruženje. KD Čistoća je doniralo zemlju i sadnice kako bismo uljepšali prostor našeg svakodnevnog boravka. Evo kako "oaze" izgledaju sada...
 

Opširnije...

Studenti na Riječkoj regati 2019.

I ove se godine možemo pohvaliti sudjelovanjem na 21. Međunarodnoj Riječkoj regati u mornarskom veslanju koja se održala 28. svibnja 2019. godine. Naših 12 studentica (Katarina Konestabo, Petra Starčević, Nataša Vučetić, Hana Milić, Enida Smajlović, Sara Velčič, Astrid Lucija Pera, Sara Fumis, Monika Magdić, Anika Fabris i Josipa Kelek) pripremalo se 2 mjeseca napornim treninzima pod vodstvom kormilara, studenta Pomorskog fakulteta u Rijeci (Mateo Škapul). Njihov trud, rad i zalaganje na kraju se i isplatio. Na fakultet su se vratile brončanim odličjem unatoč lošim vremenskim uvjetima koji su ih snašli na utrci.
 

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.