Upozorenje

AAi@EduHr upute

AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr tehnički je realiziran uporabom distribuiranih LDAP imenika. Učiteljski fakultet u Rijeci, kao sastavnica imeničkog AAI@EduHr sustava, studentima i djelatnicima izdaje jedinstveni elektronički identitet (korisnički račun) upotrebom kojeg se omogućava autentikacija i autorizacija za:


AAI@EduHr korisnički račun otvara se automatski, i traje dok je korisnik vezan za Učiteljski fakultet u Rijeci kao student. Student prilikom upisa na prvu godinu preuzima list s podacima za prijavu na Studomat i za prijavu na opisane resurse i servise. Jedinstveni el. identitet ujedno služi i kao adresa elektroničke pošte na Učiteljskom fakultetu u Rijeci. Korištenjem AAI@EduHr elektroničkog identiteta za pristup navedenim resursima, svaki korisnik prihvaća pravila koja su istaknuta (referencirana) na ovoj stranici.

 

Podrška korisnicima:

  • elektroničkom poštom na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • u Računalnom kabinetu od 9-10 sati

Zaporku i osobne podatke u AAI@EduHr imeniku možete provjeriti / izmijeniti na ovoj stranici.

Detaljne informacije o servisima dostupnima na Internetu možete pronaći na CARNet-ovim stranicama.
 


Postavke e-mail klijenta:

  • Incoming mail (POP3): domus.srce.hr
  • Outgoing mail (SMTP): domus.srce.hr

uz uključenu autorizaciju (My server requires authentication)
 

Prijava na webmail:

Na webmail se prijavljuje odlaskom na https://domus.srce.hr/webmail. Na prikazanoj stranici potrebno je unijeti korisničko ime u sustavu AAI@EduHr i lozinku te kliknuti na gumb.

Napomena:
Korisnička oznaka u sustavu AAI@EduHr sastoji se od dva dijela (id_korisnika i domena_ustanove) odvojena znakom @ te tipično izgleda ovako: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Razno:

Upute za ispravno podešavanje najčešće rabljenih programa za uporabu internetskih servisa u CARNet mreži - pogledaj ovdje


Upute za sapjanje na Eduraoam bežičnu mrežu:

http://installer.eduroam.hr/

NAPUTAK:

 

PDF Naputak o dodjeljivanju Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkih identiteta i održavanju imenika Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.elektroničkih identiteta
na Učiteljskom fakultetu u Rijeci
 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.