Upozorenje

Volontiranje


Volontiranje je aktivnost za opće dobro, odnosno aktivnost od koje koristi ima cijelo društvo. To je dobrovoljno ulaganje vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit. Studenti Učiteljskog fakulteta imaju mogućnosti volontirati u različitim organizacijama, na taj način doprinijeti općem dobru te razvijati osobne kompetencije u određenom području. Prema dosadašnjim iskustvima studenti našeg Fakulteta su se značajno aktivirali u statusu volontera u različitim područjima i postali prepoznatljivi u lokalnoj zajednici.


 

DOKUMENTI
1. Zakon o volonterstvu
2. Kako unaprijediti volontiranje
3. Volonterstvo i razvoj zajednice – istraživanje

POTVRDA
Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje može dobiti svaki volonter koji dugoročno volontira. Prema Zakonu o volontiranju (NN,22/13) dugoročno volontiranje je „ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida.“ Obrazac možete preuzeti ovdje.

OBRAZAC
Studentski zbor i Fakultet žele potaknuti studente na daljnje angažiranje u lokalnoj zajednici. Iskažite svoj interes ispunjavanjem obrasca kako bismo prema mogućnostima i potrebama organizatora volontiranja ostvarili kontakt s potencijalnim volonterima. Obrazac možete preuzeti ovdje.

KONTAKT
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.