Upozorenje

Volontiranje


Volontiranje je aktivnost za opće dobro, odnosno aktivnost od koje koristi ima cijelo društvo. To je dobrovoljno ulaganje vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit. Studenti Učiteljskog fakulteta imaju mogućnosti volontirati u različitim organizacijama, na taj način doprinijeti općem dobru te razvijati osobne kompetencije u određenom području. Prema dosadašnjim iskustvima studenti našeg Fakulteta su se značajno aktivirali u statusu volontera u različitim područjima i postali prepoznatljivi u lokalnoj zajednici.


 

DOKUMENTI
1. Zakon o volonterstvu.
2. Kako unaprijediti volontiranje.
3. Volonterstvo i razvoj zajednice – istraživanje.

POTVRDA
Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje može dobiti svaki volonter koji dugoročno volontira. Prema Zakonu o volontiranju (NN,22/13) dugoročno volontiranje je „ono koje volonter obavlja redovito i kontinuirano, na tjednoj osnovi u razdoblju od najmanje tri mjeseca bez prekida.“ Obrazac možete preuzeti ovdje.

OBRAZAC
Studentski zbor i Fakultet žele potaknuti studente na daljnje angažiranje u lokalnoj zajednici. Iskažite svoj interes ispunjavanjem obrasca kako bismo prema mogućnostima i potrebama organizatora volontiranja ostvarili kontakt s potencijalnim volonterima. Obrazac možete preuzeti ovdje.

KONTAKT
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

NOVO
Održavanje radionice "Kako postati jedan od 100.000 EVS volontera?". Radionica će se održati u četvrtak, 5. svibnja 2016., u 14 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat).
Ove godine diljem Europe se slavi 20 godina Europske volonterske službe, a mladi iz Hrvatske sve više koriste mogućnost volontiranja u nekoj od europskih organizacija. Na radionici ćemo predstaviti mogućnosti koje se nude mladima, način prijave na EVS, a volonteri koji su bili ili su sada na službi će im ispričati svoja iskustva.
1. Objava
2. Infografika
3. Logo EVS-a

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.