Upozorenje

Svečana promocija studenata 2022.

Dana 10. lipnja 2022. godine
održana je
svečana promocija studenata
Učiteljskog fakulteta u Rijeci.


Opširnije...

Okrugli stol na temu: Značaj internacionalizacije u stvaranju poticajnog okruženja za učenje i poučavanje 2022.

U organizaciji Učiteljskog fakulteta u Rijeci, dana 9. lipnja 2022. godine održan je međunarodni okrugli stol na temu: Značaj internacionalizacije u stvaranju poticajnog okruženja za učenje i poučavanje.

Opširnije...

Pedagogija održivog razvoja i rad s potražnim psima 2022.

Dana 8. lipnja 2022. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u sklopu kolegija Pedagogija održivog razvoja, nositeljice kolegija izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić, gostovali su Matko Škalamera, djelatnik HGSS RIJEKA i Ureda Civilne zaštite Rijeka i njegov potražni pas Tomas.

Opširnije...

Sportski dan Učiteljskog fakulteta u Rijeci 2022.

Dana 7. lipnja 2022. na Otvorenom sportskom igralištu Kampus održale su se sportske aktivnosti u sklopu Sportskog dana Učiteljskog fakulteta u Rijeci na inicijativu i u organizaciji studenata Josipe, Nine i Bruna uz podršku Studentskog zbora i uprave Fakulteta.

Opširnije...

Gostujuće predavanje prof. dr. sc. Hanne Tsvetkove 2022.

U petak, 3. lipnja 2022. godine, prof. dr. sc. Hanna Tsvetkova s National Pedagogical Dragomanov University iz Kijeva, Ukrajina, održala je predavanje na temu Zaigranost odgajatelja za studente prve godine preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u sklopu kolegija Pedagogija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Profesorica Tsvetkova, pročelnica Odsjeka za pedagogiju i psihologiju predškolskog odgoja, gostuje na Učiteljskom fakultetu u okviru CEEPUS Free Mover mobilnosti.

Opširnije...

Studenti i Glazbena kultura 2022.

Dana 31. svibnja 2022.g., u sklopu kolegija Glazbena kultura čiji je nositelj profesor Darko Đekić, na integriranom sveučilišnom Učiteljskom studiju, studentima 2.godine, predavanje je održao pjevač David Danijel.

Opširnije...

Gostujući boravak prof. dr. sc. Adama J. Winslera 2022.

U periodu od 21. do 28. svibnja 2022. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci gostovao je prof. dr. sc. Adam J. Winsler. Riječ je o uglednom znanstveniku i profesoru iz područja primijenjene razvojne psihologije pri George Mason Sveučilištu u Fairfaxu, Virginia, SAD. Njegov dolazak i gostovanje na fakultetu dogovoreno je temeljem suradnje na knjizi Supporting Children's Well-Being during Early Childhood Transition to School s prof. dr. sc. Sanjom Tatalović Vorkapić u okviru međunarodne kolaboracije na znanstvenom projektu Dobrobit djece tijekom prijelaznih životnih perioda: Empirijska provjera Ekološko-dinamičkog modela (uniri.drustv-18-11), a financirano je od strane Sveučilišta u Rijeci u okviru programa internacionalizacije i dolazne mobilnosti uglednih znanstvenika.

Nakon nekoliko sastanaka s voditeljicom projekta, prof. je održao radni sastanak s članovima projektnog tima koji je obuhvatio prezentaciju voditeljice projekta o ciljevima, provedbi i rezultatima, te predavanje i radionicu profesora Winslera na temu: Exploratory data analysis techniques, safe statistics, and dealing with missing and nested data.

Opširnije...

Gostujuće predavanje odgajateljice Elme Polanec 2022.

Studentima prve godine redovitog preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, odgajateljica Elma Polanec, mag. praesc. educ., iz DV Vrapčić, Čakovec, održala je 24. svibnja 2022. gostujuće predavanje s temom Praktične smjernice u učenju i poučavanju engleskog jezika u dječjem vrtiću. Predavanje je održano u okviru kolegija Psihologija ranog učenja i poučavanja nositeljice prof. dr. sc. Sanje Tatalović Vorkapić.

Opširnije...

Posjet izložbi Mali princ 2022.

Posjet studenata
treće godine
Učiteljskog studija
izložbi Mali princ
na predmetu
Metodika hrvatskog jezika II
nositeljice doc. dr.sc. Maje Opašić.


Opširnije...

Nagrade za izvrsnost 2022.

U sklopu
49. Diesa Sveučilita u Rijeci
17. i 18. svibnja 2022. dodijeljene su nagrade: 
Rektorova nagrada za izvrsnost studentici Petri Linčić s 3.g. preddiplomskog sveučilišnog studija RPOO 
i zahvalnice nastavnicima
izv. prof. dr. sc. Željku Boneti i
Sanji Minić, v. pred.
za nastavnu izvrsnost.

Čestitamo!

Posjet djece PPO Đurđice Učiteljskom fakultetu u Rijeci 2022.

DV More u čijem sastavu se nalazi i PPO Đurđice je jedna od nastavnih baza Učiteljskog fakulteta u Rijeci u kojoj studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje realiziraju svoje samostalne praktične radove u okviru kolegija Integriranog kurikuluma.

U utorak, 03. svibnja 2022. djeca iz odgojno – obrazovne skupine Hobotnice koju čine djeca od četvrte do šeste godine života, u pratnji svojih odgajateljica Nele Dundović i Tihane Novosel, te studentica Zelde Bašić i Mirte Mitrović posjetile su studentice treće godine RPOO na nastavi kolegija Jezično – komunikacijski integrirani kurikulum II.

Opširnije...

Dodijeljena Dekanova nagrada

Na temelju članka 43. Pravilnika o studiranju na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Lidija Vujičić donijela je Odluku o dodjeli Dekanove nagrada za 2021. godinu za najbolji uspjeh ostvaren tijekom studija. Nagradu je dobila Martina Furlić, studentica na integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom Učiteljskom studiju. Povelja i novčani iznos Dekanove nagrade uručit će se nagrađenoj studentici prigodom promocije studenata. Čestitamo!  

Dodijeljene Rektorove nagrade za izvrsnost

Odlukom Senata od 26. travnja 2022. godine,
na prijedlog sastavnica Sveučilišta u Rijeci,
studentima i studenticama Sveučilišta u Rijeci dodijeljene su
Rektorove nagrade za izvrsnost u 2021./2022. ak. god.
Među nagrađenima je i naša studentica Petra Linčić.
Čestitamo!
VIŠE

Nagrađeni za nastavnu izvrsnost

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija donijela je Odluku o dodjeli nagrada za nastavnu izvrsnost, nastavnicima Sveučilišta u Rijeci za proteklu akademsku godinu.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa 1.000 kuna te od povelje koja će laureatima biti uručena u sklopu Dana Sveučilišta.

Među nagrađenima su i naša Sanja Minić, viša predavačica te izv. prof. dr. sc. Željko Boneta.

Čestitamo nagrađenima!

VIŠE

Studenti na predstavi inkluzivne tematike 2022.

Studenti druge godine Učiteljskog studija gledali su  29. travnja 2022. godine u HNK Ivan Pl. Zajc predstavu inkluzivne tematike autorice i redateljice Mile Čuljak “Down by Law” . Imali su priliku i sudjelovati u diskusiji nakon predstave. Posjet kazalištu i gledanje predstave je održano kao vid terenske nastave na kolegiju Inkluzivni odgoj i obrazovanje izv. prof. dr. sc. Nataše Vlah. VIŠE...

Opširnije...

Promocija priručnika izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić 2022.

Promocija priručnika "Istraživačke aktivnosti u nastavi prirode i društva" urednice izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić održana je 2. svibnja 2022. u 13:00 sati u predavaonici 230 u sklopu obilježavanja Festivala znanosti 2022. Sveučilišta u Rijeci (https://www.facebook.com/festivalznanostirijeka/).
 
Sudionici promocije bili su dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Lidija Vujičić,  recenzentice prof. dr. sc. Sanja Blagdanić pri Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, izv. prof. dr. sc. Petra Pejić Papak pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci i Ivana Jurjević Jovanović, mag. prim. educ., viša savjetnica za razrednu nastavu Agencije za odgoj i obrazovanje te profesori, studenti i učitelji.
 
Izdavanje Priručnika sufinanciralo je Sveučilište u Rijeci projektom br. uniri-pr-drustv-19-19 „Povezanost s prirodom, organizacija slobodnog vremena djece mlađe školske dobi  i digitalne tehnologije“ te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Opširnije...

Tjedan dobre dječje knjige 2022.

Studentice 2. godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje održale su 26. i 28. travnja 2022. Pričaonice i radionice za hrabre vučiće iz vrtića u Dječjoj kući u Rijeci, u okviru Tjedna dobre dječje knjige 2022. Radionice su održane kao vid terenske nastave na kolegiju Slikovnica - prva knjiga djeteta izv. prof. dr. sc. Maje Verdonik.


Opširnije...

Bubamare iz Vežice u posjeti Učiteljskom fakultetu 2022.

Skupina Bubamare iz DV Vežica posjetila je Učiteljski fakultet. Ispred velike zgrade dočekao ih je Lukin tata, gdin Željko Ševerdija koji je tajnik na fakultetu. Upoznali su dekanicu prof. dr.sc. Lidiju Vujičić, prodekanicu za nastavu i studente prof. dr.sc. Petru Pejić Papak te prodekanicu za poslovne odnose doc. dr. sc. Jasminku Mezak. Provirili su u kancelariju i učionicu gdje su isprobali koliko su klupe udobne. Najviše ih se dojmila senzorna soba koja zove na istraživanje, igru i opuštanje. Nezamijećen nije prošao ni sjajni crveni klavir na kojem im je prof. Sanja Minić odsvirala pjesmicu, a malo su oni dirnuli tipke. VIŠE

POSJET DJEČJOJ KUĆI 2022.


Studenti 3. godine Učiteljskoga fakulteta s doc. dr. sc. Majom Opašić posjetili su 7. travnja 2022. Dječju kuću. Većina je studenata toga dana imala prvi put priliku razgledati Dječju kuću kao prostor u kojemu je moguće ostvariti raznovrsne aktivnosti s djecom. Nakon što su obišli sve dijelove Dječje kuće, a posebno Dječji odjel Stribor, u predivnom prostoru Kontejnera na vrhu zgrade studenti su imali prilike uživati u čitanju i interpretaciji odabranih umjetničkih slikovnica.

Opširnije...

Održana završna konferencija projekta Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a (INPUTS)

Dana 14. ožujka 2022. godine u Hotelu International u Zagrebu održana je završna konferencija ESF projekta Inoviranje programa učiteljskih i odgojiteljskih studija primjenom HKO-a u organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao voditelja projekta, a uz nazočnost predstavnika partnerskih ustanova i predstavnika agencija. Na konferenciji su predstavljene realizirane aktivnosti projekta: standard zanimanja za učitelja primarnog obrazovanja, smjernice za unapređenje programa za učitelja primarnog obrazovanja i za prvostupnika ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, prijedlog cjeloživotnog programa za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova, aktivnosti za unapređenje kontrole kvalitete te provedene edukacije.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.