Upozorenje

Naši studenti razveselili Rijeku 2013.


Studenti Učiteljskog fakulteta flash mobom otplesali božićnu čestitku Rijeci

Po prvi puta su studenti Učiteljskog fakulteta pred riječanima izveli plesni flash mob. Riječ je o novijem terminu nastalom u facebook i sms eri.

Označava događaj u kojem se skupina ljudi iznenada sastaje na dogovorenom mjestu i izvede neobični performans, npr: svi istovremeno otvore kišobrane, legnu na pod ili počnu izvoditi koncert. Obično su ciljevi zabava, satira, umjetnost...

Skupina s našeg Fakulteta na riječkom je Korzu tako 18. prosinca 2013. iznenada počela plesati pred iznenađenim prolaznicima. Bio je to čin kojim su studentice svome gradu čestitale Božić. U predblagdanskom iznenađenju je sudjelovalo sedamdesetak studentica i jedan student. Ideja o flash mobu je potekla od studentice Kristine Jurčić, ideju je objeručke prihvatio i promovirao Studentski zbor, Petra Matušan je napravila kompilaciju pjesama i organizaciju plesa, Kristina Kukec je osmislila inicijalni dio koreografije dok su svi plesači svojim duhom, vjernim vježbanjem u garaži i sveukupnim angažmanom unijeli život u ovaj prvi od mnogih iznenađenja plesne vrste. Tim povodom učesnici kažu: "Izuzetno smo zadovoljni događajem jer smo se tokom priprema i sami povezali unutar raznih grupa. Svi smo, naravno, sudjelovali u realizaciji čime smo izuzetno poneseni..."

Prilog o tome na Kanalu Ri možete pogledati ovdje:
http://www.youtube.com/watch?v=o6YJ8iaw3Vw

Cijeli događaj možete pogledati ovdje:
http://www.youtube.com/watch?v=dUlTCTJ6kRU&feature=share










 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.