Upozorenje

Sporazum o suradnji između Agencije za odgoj i obrazovanje i Učiteljskoga fakulteta ​Sveučilišta u Rijeci

Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet u Rijeci potpisali su 17. prosinca 2020. godine Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje međusobna suradnja ​na području odgoja i obrazovanja, stručne djelatnosti koju zajednički ili pojedinačno organiziraju ili provode te ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa.


 

Sporazumne strane surađivat će u područjima provođenja programa i projekata iz područja odgoja i obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja odgojno-obrazovnih radnika, razvijanja suradnje između dviju institucija u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja, zajedničkog organiziranja i sudjelovanja na konferencijama, stručnim skupovima i edukacijama, stručno-istraživačkim projektima i istraživačkim aktivnostima te ostalim oblicima suradnje od zajedničkog interesa.
 
Suradnja će se ostvarivati kroz aktivnosti koje obuhvaćaju razmjenu stručnih znanja i iskustva, provedbu edukacija, osiguranja stručnih predavača, izradu i provedbu edukativnih metoda i edukativnih materijala te drugih aktivnosti karakterističnih za razvoj i implementaciju navedenih programa.
 
Sporazum o suradnji potpisali su čelnici institucija: dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci, uz nazočnost pomoćnika ravnateljice Veska Nikolausa i predstojnika Podružnice Rijeke Tomislava Tomasića te prodekanice za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Petre Pejić Papak.

Temeljem navedenoga Sporazuma može se očekivati znanstvena i stručna suradnja sveučilišnih profesora i viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje s krajnjim ciljem unaprjeđivanja kvalitete ranog i predškolskog te primarnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.