Upozorenje

Promocija priručnika izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić 2022.

Promocija priručnika "Istraživačke aktivnosti u nastavi prirode i društva" urednice izv. prof. dr. sc. Dunje Anđić održana je 2. svibnja 2022. u 13:00 sati u predavaonici 230 u sklopu obilježavanja Festivala znanosti 2022. Sveučilišta u Rijeci (https://www.facebook.com/festivalznanostirijeka/).
 
Sudionici promocije bili su dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Lidija Vujičić,  recenzentice prof. dr. sc. Sanja Blagdanić pri Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, izv. prof. dr. sc. Petra Pejić Papak pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci i Ivana Jurjević Jovanović, mag. prim. educ., viša savjetnica za razrednu nastavu Agencije za odgoj i obrazovanje te profesori, studenti i učitelji.
 
Izdavanje Priručnika sufinanciralo je Sveučilište u Rijeci projektom br. uniri-pr-drustv-19-19 „Povezanost s prirodom, organizacija slobodnog vremena djece mlađe školske dobi  i digitalne tehnologije“ te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.


 
Priručnik je nastao u suradnji sa studentima učiteljskih studija na kolegijima Metodika prirode i društva 2. i Istraživačka nastava prirode i društva i temelji se na prikazima istraživačkih i praktičnih aktivnosti u nastavi prirode i društva.
 
Prvenstveno je namijenjen studentima i učiteljima, a s namjerom unaprjeđivanja postojeće odgojno-obrazovne prakse u poticanju istraživačkog pristupa nastavi i prirodoznanstvene pismenosti učenika nižih razreda osnovne škole.
 
Svi materijali korišteni za izradu aktivnosti proizašli su iz udžbenika, vježbenica i mrežno dostupnih izvora, pri čemu se u Priručniku željelo naglasiti i opisati mogućnosti njihove primjene u svakodnevnoj odgojno-obrazovnoj praksi nastave prirode i društva.
 
Priručnik je dostupan u e - izdanju na mrežnim stranicama Učiteljskog fakulteta OVDJE









 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.