Upozorenje

Gostujući boravak prof. dr. sc. Adama J. Winslera 2022.

U periodu od 21. do 28. svibnja 2022. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci gostovao je prof. dr. sc. Adam J. Winsler. Riječ je o uglednom znanstveniku i profesoru iz područja primijenjene razvojne psihologije pri George Mason Sveučilištu u Fairfaxu, Virginia, SAD. Njegov dolazak i gostovanje na fakultetu dogovoreno je temeljem suradnje na knjizi Supporting Children's Well-Being during Early Childhood Transition to School s prof. dr. sc. Sanjom Tatalović Vorkapić u okviru međunarodne kolaboracije na znanstvenom projektu Dobrobit djece tijekom prijelaznih životnih perioda: Empirijska provjera Ekološko-dinamičkog modela (uniri.drustv-18-11), a financirano je od strane Sveučilišta u Rijeci u okviru programa internacionalizacije i dolazne mobilnosti uglednih znanstvenika.

Nakon nekoliko sastanaka s voditeljicom projekta, prof. je održao radni sastanak s članovima projektnog tima koji je obuhvatio prezentaciju voditeljice projekta o ciljevima, provedbi i rezultatima, te predavanje i radionicu profesora Winslera na temu: Exploratory data analysis techniques, safe statistics, and dealing with missing and nested data.




Tijekom svojeg boravka, profesor je je u okviru kolegija Metodologija kvantitativnih istraživanja nositeljice prof. dr. sc. Sanje Tatalović Vorkapić održao predavanje za studente prve godine izvanrednog diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje pod nazivom: School Readiness, Kindergarten Retention, and the Long-Term Effects of Pre-K programs: Insights from the Miami School Readiness Project.

Ujedno, u okviru rada i aktivnosti Katedre za obrazovne znanosti, održao je predavanje za sve znanstveno-nastavno osoblje Učiteljskog fakulteta, Odjela za psihologiju Filozofskog fakulteta, te studente doktorskih studija Pedagogije i Psihologije na temu: Everything you need to know to get your paper published in top English journals in early childhood, education, and psychology.







 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.