Upozorenje

Radionica: Sreća je u malim stvarima 2023.

U sklopu kolegija Psihologija dobrobiti djece nositeljice prof. dr. sc. Sanje Tatalović Vorkapić, održana je radionica „Sreća je u malim stvarima“ kao završni dio učenja zalaganjem u zajednici u suradnji s udrugom CeKaDe i programom Moje mjesto pod suncem.


Oni studenti koji su to odabrali, a s ciljem stjecanja ishoda učenja izbornog kolegija Psihologija dobrobiti djece, pri Integriranom sveučilišnom Učiteljskom studiju, svoja su znanja i vještine imali prilike steći metodom učenja zalaganjem u zajednici ili društveno-korisnog učenja.

Ovoj mogućnosti primjene UZUZ metode prethodili su dogovori suradnje između nositeljice kolegija i voditeljica programa Moje mjesto pod suncem, kolegica Sandre Grozdanov i Ane Karakaš. Početkom nastave, uključena je i zainteresirana studentica Pia Karla Maly Galzigna Čičak, koja je u okviru svoje teme Sreće (tema je odabrana u temeljem dogovora s voditeljicama programa), tijekom cijelog semestra uspješno odradila sve svoje obveze u kontinuiranom balansu između očekivanih ishoda kolegija i potreba korisnika programa Moje mjesto pod suncem.

Cilj radionice je bio putem odgojno-obrazovnih aktivnosti učenike koji su korisnici programa potaknuti na razmišljanja o sreći, pronalaženju sreće u svakodnevnom životu, te poticanje na primanje i širenje sreće u svojoj okolini.

Radionica je održana 12. siječnja 2023. godine u prostorijama udruge CeKaDe, trajala je dva školska sata, te je studentica kroz nekoliko različitih, zanimljivih, razvojno prikladnih i dinamičkih aktivnosti učenicima zorno dočarala da sreću mogu pronaći svaki dan i u svakodnevnim situacijama, da su sreća i radost zarazni te da poticanjem sreće u našoj okolini, naša okolina to prepoznaje i pozitivno reagira na nju. 

Pritom je naglasak stavljen na blagodatima koje sreća ima na našu psihološku dobrobit i mentalno zdravlje. Učenici su na sadržaj i tijek radionice pozitivno reagirali, rado su se uključili te su kao i voditeljice programa izrazili svoje zadovoljstvo provedenim aktivnostima.

Novostečeno iskustvo suradnje voditeljica programa Moje mjesto pod suncem i nositeljice kolegija Psihologija dobrobiti djece primjenom UZUZ metode iznimno će koristiti za kreiranje daljnje suradnje. Hvala svima koji su sudjelovali!

Prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić





 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.