Upozorenje

Prva edukacija studenata u PGŽ-u o civilnoj zaštiti 2023.



Dana 29.03.2023. godine, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Rijeka, u suradnji sa Učiteljskim fakultetom u Rijeci, održao je po prvi put u Primorsko-goranskoj županiji edukaciju studenata u koju su uključeni i pripadnici glavnih operativnih snaga sustava civilne zaštite (CZ) Primorsko-goranske županije (PGŽ). Foto galerija u nastavku...

Cilj održavanja ove edukacije je upoznavanje studenata sa sustavom civilne zaštite u RH, pravilima i postupanjima uslijed velike nesreće ili katastrofe, kao i s djelovanjem glavnih operativnih snaga sustava civilne zaštite.
Aktivnosti su obuhvaćale predavanja o sustavu CZ RH i iskustvima članova tima CZ RH koji je angažiran nakon nedavnog potresa u Turskoj s ciljem pružanja pomoći u pretraživanju ruševina. Nakon toga su operativne snage sustava CZ  na vanjskom prostoru ispred Fakulteta u četiri radne skupine proveli sljedeće edukacije:

  • prezentacija opreme i tehnika spašavanja u katastrofama tima CZ RH,
  • upoznavanje sa vatrogasnom tehnikom, vozilom i osobnom zaštitnom opremom,
  • prikaz opreme i djelovanja u hitnoj medicini i HGSS,
  • program CK  za odgojno-obrazovne djelatnike i osnove sigurnosti na vodi.

U  edukaciji su, osim Područnog ureda CZ Rijeka, sudjelovali i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, Državna intervencijska postrojba CZ  Rijeka, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Rijeka.
Osim navedenog cilj ove aktivnosti je bio upoznavanje studenata i djelatnika s mogućnostima dragovoljnog učešća u sustavu CZ PGŽ, te pružanju osobne i uzajamne pomoći.



 

 

   

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.