Upozorenje

Nova knjiga doc. dr. sc. Maje Opašić 2023.

Uoči Dana hrvatske knjige 21. travnja 2023. u 18 sati u Dvorani Filodrammatice održano je predstavljanje knjige Od Adama i Eve do sudnjeg dana: o hrvatskim biblijskim frazemima, poslovicama i izrekama autorice doc. dr. sc. Maje Opašić u organizaciji Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (Podružnica u Rijeci) i Učiteljskog fakulteta u Rijeci.




Predstavljanju su prisustvovali ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i urednik dr. sc. Željko Jozić, recenzentica dr. sc. Barbara Kovačević, urednica knjige dr. sc. Mirjana Crnić Novosel, dok je program moderirala Ameli Širola, mag. prim. edu. Prigodnim riječima okupljenima se obratio i dekan Učiteljskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Darko Lončarić.

Autoričina prva monografija nastala je kao rezultat višegodišnjeg istraživanja hrvatskih biblijskih frazema, poslovica i izreka, a želja joj je bila pokazati koliko hrvatski jezik, slično i drugim jezicima, duguje utjecaju biblijskih tekstova.

U programu su sudjelovale studentice Učiteljskoga fakulteta Mirjam Puljek, Andrea Belamarić i Tea Mikliš koje su svojim nastupima uveličale ovaj događaj. 













 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.