Upozorenje

PROJEKT Zajedno do vrha



Zajedno do vrha je projekt humanitarnog planinarenja koji okuplja studente Sveučilišta u Rijeci i djecu s neprimjerenom obiteljskom skrbi. Nizom edukativnih radionica u prirodi u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka,  Planinarskim društvom Kamenjak i Prirodoslovnim muzejom grada Rijeke osvještava se održivi razvoj kao koncept kojim profitiraju djeca, studenti kao i lokalna zajednica.


 

Studentski život postaje sve više statičan, a student otuđen od sebe i od prirode. Za svakog studenta postaje krucijalno pitanje njegova aktivnost u svrhu održavanja psihofizičkog zdravlja te shvaćanje važnosti prirode, snalaženja u prirodi i povezivanje s istom. Student Učiteljskog fakulteta treba posjedovati spomenute kompetencije kako bi poboljšao i svoju svakodnevicu, ali i prenio misao o važnosti prirode na mnoge buduće generacije. S druge strane, djeca iz Dječjeg doma Ivana Brlić-Mažuranić iz Lovrana trebaju razvijati misao o važnosti prirode te im studenti Sveučilišta u Rijeci mogu u tome pomoći. Djeca također trebaju svu pažnju koja im može biti dana. Studenti se trebaju senzibilizirati na potrebe djece, pogotovo ugroženih skupina, kojima je ovakva vrsta individualnog pristupa prijeko potrebna. Pomozimo djeci, obogatimo naš život i krenimo s njima zajedno do vrha! Povežimo se s prirodom planinarenjem, šetanjem i druženjem s djecom. Dokažimo da ih zaista volimo i cijenimo.

Bitno je za naglasiti kako su izleti za vas besplatni. Projekt financira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Učiteljski fakultet u Rijeci. Znam kako ćete prepoznati potencijal ovog projekta i krenuti planinariti s nama! Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na facebook stranici  „Zajedno do vrha“

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.