Upozorenje

Smjernice za sudjelovanje djece i mladih u savjetodavnim tijelima, radnim skupinama i na sastancima

Savjetodavni odbor za dječju participaciju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku okuplja djecu, mlade i stručnjake s ciljem unapređenja javnih politika i praksi u području ostvarenja dječjih prava i dječje participacije. Jedan od ciljeva Savjetodavnog odbora je kreirati materijale i alate koji će pomoći u promociji i svrhovitijem ostvarenju participacije djece i mladih. 

 

Smjernice koje su nastale u okviru djelovanja Savjetodavnog odbora za dječju participaciju predstavljene su u dokumentu: Smjernice za sudjelovanje djece i mladih u savjetodavnim tijelima, radnim skupinama i na sastancima.

Prof. dr. sc. Lidija Vujičić predsjednica CRC Policy Center-a "Hope For Children"

Prof.dr. sc. Lidija Vujičić imenovana je za predsjedavajućeg CRC Policy Center-a "Hope For Children" nakon potpisanog sporazuma o suradnji 2019. godine.

Cilj suradnje je promocija, zaštita i osiguravanje prava djece prema Konvenciji UN -a o pravima djeteta.
 
Sporazum 
Potvrda o imenovanju

Promocija: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja

Dana 16. travnja 2018. godine, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a u organizaciji Centra za istraživanje djetinjstva, održana je promocija publikacije Prvi koraci na putu prema kvaliteti: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja, autorica dr. sc. Sandre Antulić Majcen i Sonje Pribela-Hodap, univ. spec. psych., u izdanju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Opširnije...

Održan Prvi stručno-znanstveni skup „Biblioterapija u odgojno-obrazovnom radu“

Prigodom obilježavanja dana Učiteljskoga fakulteta 27. i 28. Listopada 2017., održan je Prvi stručno-znanstveni skup „Biblioterapija u odgojno-obrazovnom radu“ s temom: Primjena biblioterapije u inkluziji. Stručni skup predstavlja rezultate cjeloživotnoga programa učenja „Priča koja pomaže po Lessacovoj metodi za inkluzivne zajednice” koji se provodi na našem Fakultetu. Program stručnog skupa i sažeci radova objavljeni su u e-publikaciji: Knjiga sažetaka 1. stručno znanstvenoga skupa "Biblioterapija u odgojno-obrazovnom radu"

Panel rasprava 30.05.17.Opširnije...

5. FESTIVAL DIPLOMSKIH RADOVA


Opširnije...

Izvannastavne aktivnosti u suvremenoj školi

Predstavljanje knjige izv.prof.dr.sc. Lidije VujičićNa Učiteljskom fakultetu u Rijeci 18. travnja 2016.
predstavljena je knjiga autorice Lidije Vujičić i suradnika pod nazivom
RAZVOJ ZNANSTVENE PISMENOSTI U USTANOVAMA RANOG ODGOJA

Opširnije...

Predstavljanje knjiga 2015.
Centar za istraživanje djetinjstva

dana 6. studenog 2015.
Centar predstavlja dvije knjige
na Učiteljskom fakultetu u Rijeci

POZIV

Okrugli stol 2015.Zadovoljava li cjelodnevni odgojno-obrazovni rad potrebe učenika?! 

Ovaj okrugli stol održan je 12. svibnja 2015. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci

POZIV

4. "Festival" magistrica

Četvrti festival diplomskih radova studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci održan 23. listopada 2015. godinePoziv i program


 

Edukacija 2014. - Priča koja pomaže

Centar za istraživanje djetinjstva  u suradnji s mr.sc. Anom Barišić organizira edukaciju pod nazivom: Priča koja pomaže i Lessac

Voditelj: Mr.sc. Ana Barišić, učiteljica razredne nastave, magistrica komunikologije, završen osnovni trening (180 sati) na  Lessac Research Institute, DePauw University, Greencastle, Indiana, USA

Opširnije...

1. "Festival" magistrica

Prvi „Festival“ diplomskih radova magistrica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u organizaciji Centra za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci 27. listopada 2012.

Opširnije...

2. "Festival" magistrica

Drugi „Festival“ diplomskih radova magistrica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u organizaciji Centra za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci 16.-17. svibnja 2014.

Opširnije...

Predavanje prof.dr.sc.Ferrea Laeversa & Julie Moons

U organizaciji Centra za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Nacionalnog Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Centra za iskustveno učenje Sveučilišta Leuven iz Belgije, 5. studenog 2014., na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, održano je predavanje po nazivom: Procesno – orijentirana strategija za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja: Dobrobit i uključenost kao vodiči.

Opširnije...

Dan učitelja 2014.

U tjednu obilježavanja Dana učitelja, Učiteljski fakultet u Rijeci i Centar za istraživanje djetinjstva, organizirali su 10. listopada 2014. znanstveno-stručni skup Je li d(pr)ošlo vrijeme pozitivne psihologije u obrazovanju i Festival diplomskih radova studenata Učiteljskog studija. Događanje je bilo popraćeno izložbom likovnih uradaka studenata.

Opširnije...

Znanstvena konferencija 2012.

Povodom završetka prve generacije studenata Sveučilišnog diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanjeu Republici Hrvatskoj, 26. listopada 2012. na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je znanstvena konferencija "PERSPEKTIVE OBRAZOVNIH POLITIKA U VISOKOM OBRAZOVANJU - pogled na europsku dimenziju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Opširnije...

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.